Български стартъп оптимизира процеса на обучение в сферата на технологиите и дигиталния маркетинг

TCme Team

Умен и лесен инструмент, благодарение на който да изучаваме технологиите бързо и удобно. Това е концепцията, зад която се обединяват четирима младежи от София, за да създадат traincamp.me. Платформата за професионално самообучение вече е разработена и е част от стартъп програмата на фонда за рискови инвестиции Eleven.

TCme1

Проектът е насочен към дизайнери, софтуерни разработчици, стартъп предприемачи и експерти по дигитален маркетинг, които сега започват или искат да се развиват допълнително в своя сектор, както и към всеки с интерес да се самообучава в тези сфери.

Специален алгоритъм ще помага на потребителите да откриват най-добрите видео обучения, курсове, книги и семинари на живо и ще ги предлага спрямо личните им предпочитания.

Планът ни е до края на септември да имаме функционираща бета версия, напълно достъпна за крайните потребители и бизнес клиентите ни”, казва основателят на traincamp.me Илия Лазаров.

През есента на 2014 г. traincamp.me получава първото си финансиране от Eleven, а през февруари 2015 успешно навлиза и във втория етап от работата си с акселератора. Досега екипът е защитил обща инвестиция от 75 хил. евро, а в края на годината ще отворят първия си seed рунд за финансиране.

TCme2

Основателите са четирима – Илия, Младен, Боян и Николай, които преди да започнат проекта са работили заедно във водеща дигитална агенция.

С течение на времето всеки си намери нов път на развитие, но сега отново работим заедно по решаването на проблем, който е стар, колкото интернет – организирането на технологичните ресурси за обучение на едно място”, обяснява Младен Борисов.

Целта на екипа е сайтът да максимално да улеснява потребителите и да позволява всеки да организира своя учебна програма, да следи напредъка си и да препоръчва на останалите най-добрите курсове, през които е преминал.

TCme Team

Част от бизнес модела на traincamp.me включва работата и с компании, които искат да оптимизират ресурсите и процеса на обучение на своите служители. Екипът вече е постигнал уговорка с няколко български фирми в различни сфери, в партньорство с които да разработи и B2B частта на платформата.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php