Иновации и интернет тенденции са фокус на седмото издание на Български награди за уеб

LIN_8737

Седмото издание на конкурса „Български награди за уеб“ ще акцентира върху новите тенденции и иновациите в интернет сегмента.

 LIN_8737

Общо над 1200 са участниците във всички досегашни издания на надпреварата. Срокът за ранна регистрация през тази година изтече на 16 април, а крайният срок за регистрация е 10 юни.

Български награди за уеб” е най-големият конкурс в сферата на интернет технологиите у нас. Надпреварата, чиито организатор е Българската уеб асоциация, традиционно представя най-качествените и успешни проекти в българското онлайн пространство и поставя акцент върху добрите практики в бранша у нас. Общият брой на оценените проекти във всички досегашни издания на конкурса е над 1200, а за тазгодишното издание до момента са се записали близо 30 компании.

„През последните години българският интернет сектор се развива с изключително бързи темпове, за което сочи както ръстът в ключови сфери като онлайн търговията, така и фактът, че български проекти се реализират в някои от най-иновативните уеб сегменти като разширената реалност, Internet of Things, мобилните приложения, услугите, базирани на местоположението, споделената икономика и много други. Тези успехи се дължат преди всичко на наличието на голям брой висококвалифицирани специалисти, както и на комбинацията от уеб агенции с дългогодишен опит и добре развита стартъп екосистема, гарантираща появата на нови участници в сектора всяка година. Ролята на „Българските награди за уеб“ като най-реномиран конкурс в този бранш е да поставя акцент върху добрите практики и успехите на компаниите, както и да задава новите тенденции в него, инициирайки позитивна дискусия за бъдещето на глобалната мрежа. През последните шест години, откакто съществува конкурсът, интернет се наложи като един от най-бързо растящите сектори в България, който генерира нови работни места и висока добавена стойност за всички останали икономически сегменти и аз се радвам, че „Българските награди за уеб“ са част от тази положителна тенденция“ – заяви Борислава Христова, председател на Управителния съвет на Българската Уеб Асоциация.

Категориите в тазгодишното издание на конкурса са разделени в три панела, които отразяват изцяло развитието на сектора. Първият от тях – „Бизнес награди за уеб“ – включва категориите за онлайн услуги, продукти, електронен бизнес, онлайн медии, както и проекти на държавни институции и неправителствени организации. В него е отделено място и за проектите в значими обществени сфери като култура, образование и изкуство.

Вторият панел „Дигитален маркетинг“ отразява бързото развитие в този сегмент и включва категории за цялостна онлайн кампания, криейтив на рекламни банери, видео за уеб, кампания в социалните мрежи, мобилно решение за рекламна кампания, ландинг страница, уеб страница с рекламна цел, както и за социално отговорен проект. В третия панел „Технологии и дизайн“ ще бъдат отличени победители в категориите „Графика и дизайн“, „UХ и ползваемост“, „Мобилно приложение“, „Сложен за реализация проект“, „Иновационен проект“, „Електронна търговия“, „Мултискрийн решение“, „Start-up проект“ и „Уеб сайт на една страница (Single page web site)“.

Повече за конкурса и възможностите за регистрация на http://webawards.bg/.

[sws_yellow_box box_size=“620″] Newtrend Media е горд партньор на инициативата за пета поредна година.[/sws_yellow_box]

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php