В търсене на програмисти за новото реалити шоу на Apple

Screen_Shot_2016-07-13_at_8.02.22_AM.0.0

Очевидно да продуцираш реалити формат е изключително печеливша ниша, която започва да става част и от бизнеса на големите технологични компании. Apple е първият голям играч от този ранг, който от това лято започва да продуцира свое собствено реалити шоу с интересното име „Планетата на приложенията“. Уловката тук е, че не се търсят просто участници, а главните герои трябва да бъдат програмисти.

Screen_Shot_2016-07-13_at_8.02.22_AM.0.0

Целта на програмата е да следи процеса по търсенето на това, което компанията нарича „следващото велико приложение“ докато програмистите следват помощни насоки и им бива даден приоритетен достъп до App Store-а и големи финансиращи организации.

Apple приема заявления за участие до 26-ти август, в които трябва да има и приложен видео запис с представяне на кандидата. В изпратените материали трябва да има информация за подателя(или неговия екип), това върху, което работи, колко далеч е стигнал в процеса на разработването му и каква сума в кеш му трябва, за да изкара продукта си на пазара.

Заснемането започва по-късно тази година в района на Лос Анджелис, а компанията планира да приключи с това в началото на 2017г. Компанията също така се казва, че ако не можете да си вземат отпуск от работа за шоуто, не трябва да се прилага – така да се приготвят да живее в Лос Анджелис.

Компанията не планира да се пренасочва към развлекателния бизнес, проектът е разработен, за да покаже „великите идеи на хората, които искат да създадат нещо свое“ като портфолио на App Store-а на Apple.

Продуцентите на предстоящото предаване Бен Силвърман и Хауърд Ти Оуен споделиха мнението си за новия формат: „“Планетата на приложенията“, ще даде шанс на разработчиците на приложения да споделят  идеите си със света. Това е вълнуващ формат, който се фокусира върху всичко, което създава културата в днешно време. Нямаме търпение да видим как идеите, на кандидатите за участие в шоуто, след това се превръщат в преуспяващи бизнеси.“

Въпреки настояването на Apple, да не иска да поеме по пътя на развлекателния бизнес, компанията е в силна позиция да го направи. iTunes е един от най-големите дистрибутори на съдържание в света, с по-голям брой абонати, които сравнително се отличават от конкурентните компании Amazon и Netflix.

Езикът на новото шоу на Apple също е интересен. Нарича се „Встъпителен сезон,“ което предполага, че на продукта се гледа в дългосрочен план. Така че, дори все още да не сте готови да търсите финансиране за идеята си, със сигурност ще получите още един шанс през следващата година.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php