Booking.com пуска нов сайт – Villas.com

Booking.com-villas.com-profile

Booking.com правят значително разширение на продуктовата гама след като за първи път пускат самостоятелен бранд в лицето на Villas.com.

booking.com-villas.com

Притежаваният от Priceline.com онлайн туристически гигант откри официално сайта тази седмица, в опит да завземе повече от пазара на ваканционни имоти под наем, отвъд традиционното покритие на основния бранд Booking.com.

Уебсайтът Villas.com има повече от 150 000 имота в листата си – вили, апартаменти и жилища под наем.

Компанията казва, че е създала този продукт, защото разбира „разликата между това да си наемеш стая в хотел и да са планираш сам почивката.“

Въпреки че Villas.com има значително по-малко имоти от HomeAway (базираният в САЩ пионер в тази област има около 545 000 имота), потребителите ще имат възможност да наемат директно от сайта ( с незабавно потвърждение според администраторите). В другите случаи, много често се налага гарантиране на резервацията първо от собственика на имота или от трета страна, която се явява офлайн субект.

В някои аспекти, новият сайт е Booking.com  с нов „скин“, ако трябва да използваме терминология от вече изчезналия winamp, но с различни обекти – има същата функционалност, филтриращи инструменти и галерии. Е, разбира се, има някои промени в дизайна и потребителското изживяване.

Стратегията да се предостави отдаден на продукта сайт е да привлече вниманието, не на последно място на вече споменатият HomeAway, TripAdvisor и Airbnb, който набира скорост (и придобивки) през последните години.

Подобен ход, не би бил изненада за тези, които следят сектора.

Booking.com постепенно увеличава броя на ваканционните имоти под наем през последната година и половина в основния си сайт, добавяйки към това и бунгалата и малки вилички, които присъстват отдавна.

През януари миналата година, сключената с InterHome сделка позволи на онлайн гиганта да предлага имоти от различни точки на света – тогава бяха обявени 2500.

Все още не е ясно, дали Booking.com са договорили всичките 146 000 имота самостоятелно или просто са удължили вече съществуващи споразумения, с цел да увеличат портфолиото.

Villas.com твърди, че има имоти от 25 000 дестинации, разположени в 176 страни. Много от имотите имат потребителски коментари, импортирани от вече съществуващи такива в Booking.com.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php