Expedia приема вече Bitcoin-и за една Крипто-ваканция

expedia-bitcoin-profile

Поредната компания, която се включва в надпреварата за приемане на Bitcoin като форма на разплащателно средство.

expedia-bitcoin-text

Продуктът е туристическа услуга, а компанията е Expedia – онлайн туристическа агенция. Биткойните се събират посредством Coinbase. След това се конвертират в долари веднага щом попаднат в хазната на фирмата.  Говорител на фирмата сподели:

Към момента, услугата която може да се закупи с Bitcoin  е само нощувка в хотел. Но Expedia планува да увеличи това портфолио с останалите се продукти – самолетни билети, коли под наем и др.  Въпросът не е дали, а кога. Всичко зависи от това как ще потръгни с хотелските услуги.

Expedia започва само с продажбата на нощувки в хотели, поради факта, че като основна туристическа услуга ( първично предлагане), хотелското настаняване са радва на огромен интерес ( завишено търсене). От друга страна, дистрибуционния модел на Expedia подхожда и пасва по перфектен начин на крипто-валутата.  Т.к. туристическата фирма е онлайн базирана, тя продава само по интернет. Bitcoin от своя страна представлява и се уповава единствено на дигиталния свят. Не е трудно да направим връзката. След като клиентът си плати в уебсйата на Ecpedia, фирмата плаща в долари на хотелиера.

Като PayPal преди това, тези действия характеризират факта, че компанията е в крак с модата и с новите неща. Bitcoin феновете, от друга страна, виждат в този акт популяризиране на валутата и доказателство, че набира скорост. Друга гледна точка показва, как фирмите използващи Bitcoin, поставят примамка за хилядите инвеститори във валутата, както и дават алтернатива на клиентите които не искат да използват кредитната си карта в интернет.

Плановете са, да се добави и плащане на друга сериозна услуга – самолетни билети. След Overstock.com и Dish Network, Expedia е третата голяма компания, която обявява интегриране на Bitcoin.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php