Как да прекарате „Уикенда“ на живота си?

relax

Знам, че сте работили усърдно цяла седмица. Едвам дочакахте блажения Петък. Напускате офиса с невероятната нагласа, че ще прекарате уикенда на живота си. Решавате, че ще се възползвате от всяка една минутка, за да може да се наспите и да направите нещо лудо, което ще осмисли живота ви.

И в крайна сметка какво се случва?

relax

Уикендът профучава покрай вас като софийска маршрутка – бързо и неусетно. Изведнъж става пак Понеделник и се озовавате на бюрото си, „дрогирайки“ се с поредната чаша кафе и съжалявайки за опропастения уикенд.

Време е да вземете мерки и да му „отпуснете края“. Ето какво трябва да направите, за да прекарате уикенда на живота си!

Наспете се и се погрижете за вашето здраве

Време е да обявите война на вашия будилник. Всяка сутрин ви тормози. Време е да си починете от него, както и от работохолика във вас. Спрете да мъчите организма си с кофеинови напитки, които така или иначе имат краткотраен ефект. Разберете, че умората все някога ще ви настигне и както винаги това ще стане точно в най-неподходящия момент. Законът на Мърфи!

Някои от вас ще кажат, че имат собствен бизнес и няма кой друг да го ръководи. Но нека ви кажа нещо. Не съм чувал все още за успешен бизнес, ръководен от зомби! Дори и да има, за което силно се съмнявам, сигурно е грозна гледка.

„Добре прекаран ден води до щастлив сън“ – Леонардо Да Винчи.

А защо не и обратното?

Бъдете активни

Това, че ви посъветвах да се наспите и да оставите работата извън вашите мисли, не значи, че трябва цял ден да се излежавате в леглото. Не значи и че трябва да занемарите хранителния си и тренировъчен режим. Напротив, бъдете още по-активни и по концентрирани в тези си начинания.  Колкото повече енергия изразходите, толкова по-свежи и енергични ще се почувствате. Всеки, който се грижи за фигурата си, се грижи и за своето здраве. Погрижете се и за вашите емоции – отидете на купон, запознайте се с нови хора, направете нещо откачено.

„Нито една интересна история не започва с „И както си стоях вкъщи“…

Наградете себе си

Имали сте тежка седмица на работното място, срещали сте се с много неприятни за вас хора, угаждали сте на шефа си. Спрете да се притеснявате за документите, които се трупат на бюрото ви дори през уикенда. Време е да обърнете малко внимание на себе си и да правите това, което обичате. Пуснете си любим филм, почетете любима книга, отидете на купон с приятели. Направете нещо, което тотално ще ви откъсне от мисълта за работа. Задължително направете нещо, от което винаги ви е било страх. Скочете с парашут от самолет, скочете с бънджи. Колкото повече излизате от вашата комфортна зона, толкова по-добре.

Все пак трябва да имате спомени, които да ви радват през новата седмица.

Уикендът чука на вратата ви. Пуснете го да влезе и приемете предизвикателствата, които ви предоставя!

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php