Circle лансира биткойните сред масовите потребители

Circle

Финансовата платформа Circle, захранвана от биткойни, отправя поглед към бъдещето на парите, представяйки своите функции за онлайн разплащане и съхранение на виртуална валута.

Circle

Биткойн е децентрализирана виртуална валута, с която могат да се извършват търговски операции по цял свят. Създадена преди 5 години, виртуалната валута е призната от Министерството на правосъдието на САЩ като „легитимно средство за обмяна“. Към държавите, “признали” биткойните са още Германия, където Министерството на финансите постанови да се плаща ДДС за всички търговски дейности, направени с валутата и Китай, където новата тя навлиза активно при сделките с недвижими имоти.

Биткойн е основното средство, с което оперира технологичната платформа – Circle, от стартирането си през 2013 г. Сега, на международната конференция на електронната валута в Амстердам, компанията разкри множество нови предложения свързани с финансови услуги за масовото потребление.

Основната идея на Circle е, чрез изграждане на потребителски ориентирана платформа, да се възползва от предимствата, които електронната валута предлага- бърза, сигурна, глобална и безплатна, и по този начин да помогне на клиентите си да съхраняват пари и да извършват плащания.

Компанията е регистрирана финансова институция, която поддържа добър резерв на своите Bitcoin-и и предлага пълна застраховка на клиентските сметки, а основният продукт е напълно безплатен.

deposit_circle

Circle е онлайн биткойн банка. Нейният уеб-базиран интерфейс ви позволява да депозирате валута /за момента единствено в американски долари/, като я превръща моментално в биткойни без никакви такси. Платформата „изолира” тези средства в 100% застраховани трезори, като се изискват множество подписи, докато бъдат преведени онлайн. Потребителите могат с лекота да теглят и да превеждат пари, да следят за информация по транзакциите си, както и да свържат настоящата си банкова сметка или кредитна карта с профила си в Circle. Фокусът е върху това хората по-лесно да приемат електронните пари и да започнат да виждат биткойн като удобен начин за извършване на сделки.

Според основателя и главен изпълнителен директор на Circle, Джеръми Алеър /Jeremy Allaire/, кръгът от финансови услуги съвсем скоро ще бъде достъпен за световния пазар и всеки притежател на биткойни ще може да създадете свой акаунт в платформата и да получи безплатни услуги за употреба и съхранение на електронната валута.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php