76% от служителите са нещастни на работа

depression

Последният сезон на The Walking dead приключи скоро. Но това не означава, зомбита са си отишли. Всъщност зомбита могат да бъдат неизменна част от работното място и в близост до вас, заради широко разпространения проблем с начина, по който повечето работодатели се отнасят към своите служители. И причината не е, че тези работодатели са груби или неетични, но те все пак правят нещо нередно. Неофициално скорошно проучване, показа че 76 процента от служителите са нещастни или отегчени по време на работа.

depression

С други думи, хората наистина не обичат работата си. Това е проблем за работодателите. Числата показват, че работниците са на път да се превърнат в „зомби- касички“, които живеят само за заплатата в края на месеца, не влагат мисъл и емоция, не се интересуват от дългосрочния резултат и живеят за днешната порция храна.

Все пак има светлина в тунела – напредничавите мениджъри по човешки ресурси вече изместват усилията си и анализират поведенческите навици на служителите си с надежда за подобряване атмосферата в офиса. Истинските лидери в управлението осъзнават, че на работното място е все по-динамично и отделят време да се уверят, че мотивират екипа си.

Въпреки това някои „лидери“ все още се създават работни места за зомби – касички, като се фокусират върху себе си, а не върху доброто на своите хора и техните емоции. Много от проблемите произтичат от архаични практики, които все още се използват: мениджъри мислят, че знаят какво е най-доброто за фирмата и служителите, които никога не са имали и няма да имат глас, са принудени да извършват повтарящи се задачи. Ако трябва да бъдем честни този проблем съществува още от времето на грешното признаване на тейлоризма като управленска практика.

Е, вие боите ли се от своите собствени „walking dead” ? Работата ви състои ли се от повтарящи се движения, които не се нуждаят от мисъл? Смятате ли , че служителите са принудени да следват хора, които си мислят, че имат най-голям „мозък“? И каква е вашата роля в причиняването на всичко това?

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php