Стартирайте седмицата с тези съвети за по- добро настроение

mood-girl-brunette-smile-happy-umbrella-rain-wallpaper-2560x1600

Живеем в динамичен свят, в  който дните ни могат да бъдат тежки и стресиращи заради безкрайните задачи, които трябва да свършим. Повече часове в офиса, по- малко часове със семейството, много натоварващи срещи с други хора и все повече работа. Все пак има някои трикове, които можем да приложим в ежедневието си, за да бъдем в по- добро настроение дори и в понеделниците. Ето част от тях:

mood-girl-brunette-smile-happy-umbrella-rain-wallpaper-2560x1600

Всяка вечер планирайте следващия ден

Отнема само 15 минути всяка вечер да планирате следващия ден. Знаейки какво ви чака през деня ще ви бъде по- лесно да отмятате задача след задача. Няма да се налага да губите време докато мислите да отидете първо до банката, после до пощата, после да платите тока или обратното.

Изградете сутрешна рутина

Рутината сутрин помага да се справим по- добре със стреса на динамичния ден. Освен това сутрините могат да станат „вашето време“- времето в което ходите на фитнес, тренирате вкъщи, медитирате или четете списания- онези 40 минути, които са само ваши и не мислите за мейли, задачи и срещи. Изградете навик да правите нещо, което ви доставя удоволствие всяка сутрин и много бързо ще разберете ползата от него.

Заменете кафето с чай

Противно на очакванията ви, кафето не е ваш приятел. Всъщност то повишава нивата на кортизол- хормон, който предизвиква стрес, докато чаят е не само здравословен, но и много приятен. Зелен чай за любителите на бързото събуждане, чай от лайка за нуждаещите се от покой или плодов за феновете на сладките вкусове- чаят се предлага в хиляди разновидности, за да може всеки да намери своето предпочитание.

Предизвикайте усмивки

Отнема по- малко от 5 минути да прегърнете приятел или член на семейството си, да поговорите с приятел по телефона, да помогнете на майка с дете в градския транспорт, да почетете нещо леко и приятно на път за работа, да напишете благодарствен мейл на колега, който ви е помогнал или просто да изслушате зареждаща песен, а удоволствието, което ще получите ще трае поне няколко часа.

Закусете с качествен черен шоколад

Има ли нужда да казваме повече? Всички знаем колко вкусен и полезен е тъмния шоколад.

Облечете се в свежи и ярки цветове

Редица научни изследвания доказват връзката между ярките цветове и доброто настроение. Ако имате навика да ходите облечени в тъмни цветове, опитайте веднъж седмично да слагате някакъв ярък аксесоар- червена гривна, синя вратовръзка или дори чорапи с усмивки 🙂

Ходете пеша

Ако работата ви е наблизо- оставете ключвете за колата вкъщи и отидете пеша. Ако пък ползвате градския транспорт- слезте една спирка по- рано и се разходете. Така и ще се раздвижите, и има голяма вероятност да срещнете нов и интересен човек или да откриете ново приятно местенце за чаша бира след работа.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php