Вдъхновяващи цитати за трудни времена

beautiful-journey-highness-cliff-the-girl-traveling-mountain-cliff-height-panorama-forest

Животът ни е низ от препятствия, пикове и спадове. Но как точно се справяме с препятствията и как ставаме, след като сме паднали, определя колко кураж и сила на духа притежаваме. Тази максима важи както в личния, така и в професионалния живот.

beautiful-journey-highness-cliff-the-girl-traveling-mountain-cliff-height-panorama-forest

Тук събрахме колекция от 10 вдъхновяващи цитати, които определено имат силата да вдигнат духа и настроението на всеки предприемач или просто на всеки човек в трудно положение.

„Никога не е твърде късно да си поставиш нова цел или да мечтаеш за нещо.“ Клайв Стейпълс Луис

Възрастта е просто една цифра, не позволявайте тя да ви спира за каквото и да било. Клайв Стейпълс Луис е бил на над 50 години, когато най- после сегашният бестселър „Хрониките на Нарния“ е бил публикуван.

„Най- голямата ни слабост е в това, че се предаваме. ай- сигурният начин да успеем е винаги да опитваме поне още веднъж.“ Томас Едисън

Когато са пред лицето на провала, предприемачите имат две възможности- да се предадат или да опитат пак. Тук е моментът, в който си проличава истинския предприемчив дух, който не се спира пред нищо.

„Бъди мил, когато е възможно. Винаги е възможно.“ Далай Лама

Може би да бъдат мили не е един от топ приоритетите на предприемачите, но именно отношенията с хората са водещи в изграждането на устойчив бизнес с много последователи.

„Можете да попитате потребителите какво искат и след това да опитате да им го дадете. Но докато го създадете, те ще искат нещо ново.” Стив Джобс

Динамиката на желанията и нуждите на клиентите и потребителите са непредвидими, но все пак е нужно да се опитвате да ги планирате.

„Има само два възможни начина да живеете живота си. Единият е да мислите, че няма чудеса. Другият е да мислите, че всичко е чудо.“ Алберт Айнщайн

Бъдете благодарни. Бъдете благодарни дори и за провала, който сте преживели, защото той ви е дал ценен урок за вашето бъдеще. Бъдете благодарни, че сте стигнали дотук, където и да е това.

„Колко прекрасно е, че никой няма нужда да чака преди да започне да променя света.“ Ане Франк

Сещайте се да поглеждате голямата картинка- не бъдете егоисти и мислете за това как бизнесът ви може да помогне на околните, как вашата идея може да направи света по- добро място? Това е ключът към успеха.

„По мое мнение, животът е много прост. Няма късмет. Работиш здраво и изучаваш нещата внимателно. Ако правиш това достатъчно дълго и упорито, ще бъдеш успешен.” Джейсън Калканис

Една от тайните на успешните предприемачи е, че те не спират да работят. Дори когато си почиват, техният ум анализира ситуации и прави изводи. Не очаквайте бърз успех, бъдете търпеливи.

„Да се съберем заедно е начало. Да останем заедно е прогрес. Да работим заедно е успех.” Хенри Форд

Работата е екип е от огромно значение за всеки един бизнес, компания и организация. Малко са хората, които успяват като солови играчи. Старайте се да поддържате добри взаимоотношения с всички важни за вас и вашия бизнес- служители, партньори, доставчици и дори вашите приятели- не се знае дали скоро и те няма да станат част от екосистемата на вашата компания.

„Ако можеш да мечтаеш за това, можеш да го направиш.“ Уолт Дисни

Няма непостижими мечти и това е факт, подкрепен с хиляди доказателства. Бъдете едно от тях.

„Бизнес възможностите са като автобусите – винаги има следващ.“ Ричард Брансън

Не се отчайвате от пропуснатата бизнес възможност. Винаги ще има поне още една, която заслужава да й посветите живота си.

 

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php