Предприемачеството като лична мисия

Dream-Big

Следвайки тенденциите, доста често сме чували или ни предстои да чуем, че предприемачеството е сбъдната мечта за онези, които са готови да рискуват и да се гмурнат в дълбоките води на бизнеса. За онези, които са в състояние с последни сили да жертват цялото си време, отдаденост и да не забравяме пари,за да успеят. Казано по-простичко според голям процент от всеобщото мнение – Предприемачеството е успех на всяка цена.

Да, да наложиш собствената си идея означава да си готов да вложиш сърцето и душата си в това, което правиш. Да вярваш в своя продукт или услуга и да бъдеш психически подготвен за дългите часове работа и ограниченията в дадени моменти, за да накараш и другите да повярват в теб. Но вълшебството на предприемачеството не се крие зад успеха на всяка цена, а точно обратното – да си предприемач означава да получиш шанс да подобриш света по свой собствен необикновен начин. Да виждаш неограничени възможности пред себе си, чието реализиране да те изпълва с най-чистата енергия, която може да се породи в теб самия. Ако трябва да се опише само с една дума, това би било Себеосъзнаване.

Ако се върнем във времето назад, хората са определяли предприемача като човек, който не може да се задържи на едно място, да практикува една и съща професия и винаги е в търсене на следващото предизвикателство. Човек със силна идентичност, който не се установява.

Как го определяме сега ли? Предприемачът е човек със специфичен начин на мислене, който продължава да е в търсене на следващото предизвикателство. Отличителна характеристика за неговото ежедневие е гъвкавостта, която в никакъв случай не означава липса на изградена работна структура, това е чувство на еластичност, което може да означава както много работни часове, така и достатъчно време за необходимата почивка и свободно време за семейството, децата и всички останали любими хора, които те зареждат позитивно, за да предадеш този ефект на работата си.

Предприемачеството е най-естественият показател за личната мисия на живота ни. С удоволствие поемаш рисковете и неопределеностите, с единствената цел да следваш мечтите си. Голямата печалба се изразява в гъвкавостта да създаваш без да си притиснат от време и фирмени правила и политики. Вдъхновяваш се всекидневно от потребностите на бизнеса, хората и света, и имаш изключителната възможност да разрешиш всеки техен проблем по най-удобния за теб начин.

Така че, да си предприемач не означава, че задължително трябва да започнеш свой собствен бизнес. Това е просто иновативният, творчески, изобретателен и най-вече адаптивен процес, който ще ти помогне да изразиш себе си във всеки аспект на живота.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php