Българин е ментор на Университета на Обединените арабски емирства

Iskren-Krastef-1

Българин за първи път е поканен да стане част от 30-членния Глобален консултативен съвет за наука и иновации към Научно-иновационния парк (SIP) на Обединените арабски емирства.

Iskren-Krastef-1

Председателят на Глобалния предприемачески мониторинг (GEM) за България Искрен Кръстев бе поканен да заеме място в един от най-престижните бизнес инкубатори в Азия.

SIP е проект на Университета на Обединените арабски емирства (UAEU) и целта му е да насърчава лидерството, предприемаческия дух, иновациите и бизнеса, изграждането и поддържането на капацитет в OAE, както и да помага на местните технологични компании да развият и интегрират бизнеса си на глобално ниво. Програмата на парка включва изграждането на устойчива предприемаческа екосистема в ОАЕ, базирана на различни форми на сътрудничество между университета, компаниите и местната общност.

“Поканата към мен да се включа в Глобалния консултативен съвет на SIP е не просто голяма чест, но и отговорност. Тя е признание за правилната посока на всичко, което GEM България прави, и се надявам, че благодарение на участието ми в Борда ще намерим още силни международни партньори за развитието на предприемачеството у нас”, казва Искрен Кръстев. По време на посещенията си, Искрен Кръстев ще сподели и опита си от въвеждането на Глобалния предприемачески мониторинг (GEM) в България, за да бъде прилаган успешно и в ОАЕ.

Глобалният борд на съветниците на SIP се състои от предприемачи със значителен инвеститорски опит, представители на публичния и частния сектор в ОАЕ, международни университети, партньорски инкубатори и глобални предприемачески мрежи.

Искрен Кръстев е сред първите завършили програмата „Създаване на икономически растеж чрез предприемачески екосистеми“ в Бабсън Колидж, Бостън. Заема мениджърски позиции във Финансовия регулатор на Обединеното кралство (FCA), където управлява множество екипи и проекти на стойност десетки милиони лири стерлинги.

След завръщането си в България през 2013 година, Искрен е активна част от родната предприемаческа общност. Ментор е в едни от най-големите програми за развитие на стартиращи и утвърждаващи се бизнеси у нас като Start it smart и Endeavor.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php