Нарисувай бизнеса

_KON7436-HDR

Изкуството най-често представлява визуална презентация на вътрешния свят на твореца, а все по-често в натовареното ни ежедневие се използва с терапевтични цели или за насърчаване на креативното развитие на индивида.

Креативността в работата е нещо, което винаги ще се търси, тъй като нуждата от него никога няма да бъде задоволена,  независимо в коя индустрия работите. Добре развитите творчески умения са силен инструмент, който ви отличава от останалите. От друга страна той открива за вас най-бързия начин да стигнете до върха на сферата, в която се развивате, защото вместо да следвате процеси, вие може да ги създавате.

Да творите, рисувайки, е едно от най-лесните упражнения да предизвикате креативното у себе си, без дори да има нужда да излизате от работното си място. Добрите HR специалисти са запознати с това и непрекъснато използват силата и влиянието на цветовете и рисунките чрез различни техники, за да стимулират развитието на творческия процес у своите служители.

20160503-0034

За да ви стане по-ясно всичко това, ето и някои от най-често използваните методологии за подбуждане на дясното полукълбо в офис среда:

  • „Нарисувай емоцията си“: Целта на това упражнение е да се съсредоточите изцяло върху това, което рисувате, за да изразите достатъчно добре чувствата си. След като сте наясно със себе си, качеството на поетите от вас задачи със сигурност ще се повиши.
  • „Нарисувай медитативна картина“: Медиативната картина е подходяща за вас, ако нямате достатъчно търпение да стоите на едно място, докато на работното ви място се развива поредният напрегнат сценарий. Единственото „умение“, което трябва да притежавате е желанието да разпуснете, за да събудите креативността си. Това упражнение ще ви накара да се отпуснете и концентрирате дори и в най-напрегнатата работна ситуация.
  • „Рисувай със затворени очи“: Когато не сте в състояние да видите какво творите, засилвате интуицията си, чувствителността и жаждата за изпипване на детайла. Всеки един от тези ефекти е високо ценен при креативната работа.
  • „Нарисувай нещо огромно“: Когато съсредоточите вниманието си върху толкова мащабен проект, вие започвате да виждате голямата картина и инстиктивно да засилвате стратегическото си мислене. Освен това тялото ви участва активно с вас, което помага да редуцирате стреса и да оросите мозъка си.
  • „Рисувай само с цветове, които носят успокоение“: Да бъдеш заобиколен от цветове, които те карат да се чувстваш спокоен и креативен на работното ти място, е важен стимулатор, който се отразява позитивно на резултатите ви.
  • „Нарисувай работния процес“: Целта на това упражнение е да започнете да мислите за себе си като силен, който е способен да изпълни качествено всяка възложена му задача.

За всички тези подходи за стимулиране на работните процеси може да използвате боя Escreo, която преобразява стените в място за писане и рисуване.

967f9be9-d52b-49fe-883b-8c01caeb80b9-large

С Escreo не само, че ще промените динамиката на стаята и ще оптимизирате пространство, но ще подобрите работата в екип и ще стимулирате творческия процес.

Escreo отключва допълнителни функционалности на гладките повърхности във вашия офис: за стената в конферентната зала, където се случват срещи и презентации, Escreo е подходящо решение, което способства за по-активното участие на всички присъстващи; Колоната в средата на стаята не само пречи, а вече може и да се пише върху нея; Вдъхнете живот на бюрото си и записвайте, драскайте и рисувайте.

_KON7670

Escreo идва при вас в многообразие от цветове и форми, затова не се колебайте, а заповядайте да подраскате по стената!

_KON7436-HDR

Разберете повече като се свържете с Ясен Русев, yasen@escreo.com, +359 888 220 630

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php