Бъдещето на дигитална Европа като единен пазар и ролята на София в него

webit_12

Европа се променя и най-влиятелното европейско събитие с фокус върху дигиталните, технологични и медиа/рекламни пазари на Централна и Източна Европа – CEEDS’15 by Webit ще посрещне вицепрезидента на Европейската Комисия по Дигитален Единен Пазар Ансип и още 100 топ лектори и над 3000 посетители от 40 държави в София.

webit_12

На 21 и 22 април за седма поредна година София ще бъде домакин на CEEDS by Webit – събитието за дигиталните, технологинични и медиа/рекламни пазари със специален фокус върху Централна и Източна Европа, което тази година ще събере в столицата ни за два дни над 3000 посетители от 40 държави. Специален гост на събитието и участващ в програмата тази година ще бъде вицепрезидента на Европейската Комисия Дигитален Единен пазар – Андрус Ансип, заедно с редица от най-известните имена в технологичната, дигиталната, маркетинг и стартъп сцена. Над 100 лектори ще поставят фокус върху бъдещето на Европа и региона, ще коментират настоящите и бъдещи перспективи, ще се споделят най-добрите практики и ще чертаят бъдещето на Дигитална Европа, в което София и CEEDS/Webit общността играят все по-важна роля.

“Тази година CEEDS by Webit ще има 3 основни паралелни сцени. Tech Summit ще посрещне технологичните и информационни директори на най-големите корпорации и правителства наред с представители на стартъп общността и малкия и среден бизнес. Темите, които ще се дискутират са свързани с това как технологиите променят света около нас, Internet of Everything, образование, дигитално здравеопазване, Big Data, Cloud, Пари и разплащания” каза Пламен Русев, основател на световната серия от събития Webit, част от която е CEEDS.

„Marketing and Innovation Summit ще посрещне маркетинг директори, представители на медийни групи, рекламни мрежи, рекламни/медия агенции и ритейлъри. Основните теми на тази сцена са реклама, мобайл, метрики, дигитална търговия, дигитална трансформация, дигитални развлечения и медии, както и стратегии за социални медии.

Enterprise2Founders Summit е третото основно събитие в рамките на CEEDS’15 в София и на него топ мениджмънта на едни от най-големите компании в Европа ще дискутира възможностите за иновации чрез съвместна работа със стартъп комапни и предприемаческата общност,” обяви Пламен Русев.

Андрус Ансип пое поста вицепрезидент и еврокомисар за дигитален единен пазар в екипа на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер през септември миналата година, като преди това беше министър-председател на Естония, която е една от държавите сочени като един от най-добрите примери по отношение на интегрирана на всички нива и работеща платформата за електронно правителство в Европа.

Сред огромния брой топ гост-лектори, потвърдили вече своето участие в програмата са още Ерик Клинкер, изпълнителен директор на BitTorrent (1/3 от целия световен интерент трафик преминава през BitTorrent протокол), Чарлс Ярдли, управляващ директор на Forbes Европа, Ювал Двир, стратегически мениджър глобални операции, Google, Зак Вайсфелд, изпълнителен директор на Microsoft Ventures Global Accelerators, Дмитри Чикхачев, съосновател и управляващ партньор на Runa Capital, чиито инвестиционен фонд е над 200 млн. долара и е с фокус към стартъпи от ЦИЕ, Юве Кубач, вицепрезидент IoE и Иновации на SAP, Ситал Банерджи, Глобален Медиа Директор, Philips, Елинор Уотсън, основател на Poikos, компанията създател на 3D софтуер за измерване на човешките физиологически показатели, която ще вземе участие в специално предвидената сесия за технологиите, които вече са част от ежедневието ни, а именно умни устройства, които „носим“ в ежедневието си, технологии в здравеопазването, роботика и др.

Присъствието на толкова високопоставен политик като Ансип и координиратнето на програмата му е изключително предизвикателна задача и е прецедент. Главна заслуга това да се случи и София да посрещне вицепрезидент Ансип има г-н Огнян Златев и неговия екип от Представителството на Европейската Комисия в България. Медийният интерес към тази визита и факта, че се случва в рамките на CEEDS by Webit – форум за Централна и Източна Европа и дигиталната икономика в София са изключително позитивни сигнали за страната ни и образът на България като инвестиционна и технологична дестинация.

Наред с основните 3 сцени в програмата на събитието са включени и редица уъркшопи, няколко паралелни събития на технологични и дигитални компании. Предвидена в програмата е и“Академия за вирусни кампании” (GoViral Academy), в чиито различни тракове в програмата създатели на съдържание (основно видео), рекламодатели и разработчици ще получат практични насоки за това как да създадът вирусно съдържание и как да го монетизират.

От билетите с цени за ранна регистрация (могат да бъдат открити на официалния сайт на събитието) вече са се възползвали голям брой посетители.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php