Пет начина да подобриш презентацията си пред журито на Startup Weekend

Odicion

Участвали ли сте в Startup Weekend? Тези така интензивни 54 часа, наситени с идеи, вдъхновение и още много емоции. В случай, че сте участвали, вероятно ви се е налагало да презентирате идеята си пред журито на SW. Давате най-доброто от себе си, защото вярвате в нея и сте готови да я защитите „със зъби и нокти“, ако се наложи. За да бъдете най-добрите, представяме 5 начина, които ще подобрят представянето ви пред журито на SW.

Odicion

1. В презентацията задължително изтъкнете каква “болка” ще решите? Осъзната ли е?

Независимо дали ще правите софтуерен продукт или хардуерен, каква потребност на хората ще задоволите? Тя осъзната ли е? Хората знаят ли, че имат нужда от точно вашия продукт/услуга?

2. Обяснете как ще изкарвате пари

Може би е редно да разменим местата с горния въпрос. Всеки инвеститор се оглежда за проект, който бързо може да изкара пари. Колкото по-­скоро, толкова по-­добре. Обмислете дали ще продавате еднократно на висока или многократно на ниска цена. Дали Вашият продукт/услуга ще раздвижи пазара. Дали ще стартирате с безплатни услуги и “екстра” услугите ще се заплащат допълнително?

3. Какъв е екипът, сплотен ли е, ентусиазиран ли е?

Огромна част от успеха на компаниите се дължи на екипа стоящ зад тях. Както часовник – един добре сплотен и хармоничен екип може да направи чудеса. Достатъчно мотивирани ли сте? Какви са Ви познанията, нуждаете ли се от още някой в екипа, кой е той?

4. С какво стe по­-добри от конкуренцията, ако я има?

Какво е Вашето предимство пред конкурентите? С какво сте по­-добри от тях и какво би накарало клиентите да изберат Вас пред тях?

5. Покажете демо (по възможност, работещо).

Това може би е най-­силният Ви коз и показва, че 54 часа наистина сте “бачкали”. Покажете данни от MVP, проучване сред потенциални клиенти (излезте навън и питайте хората), направете онлайн анкета.

855x450-Startup-Weekend-Plovdiv-Cover

Startup Weekend Plovdiv е едно от събитията в календара на глобалната организация Startup Weekend, което всяка година се организира в над 700 града по цял свят. През месец февруари предстои вторият по рода си семинар за град Пловдив, целящ да събере на едно място млади хора с предприемачески дух и амбицията да превърнат идеите си в реалност. В рамките на 54 часа програмисти, маркетинг специалисти, дизайнери и ентусиасти формират екипи по между си, споделят идеи и изработват продукти. Startup Weekend Plovdiv ще се проведе през периода 27 февруари до 1 март в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Към момента, билетите са на промоционални цени.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php