Techsylvania провокира румънската стартъп екосистема да се „размърда“

techsylvania

Techsylvania е вероятно най-голямото технологично събитие, което се организира в Румъния. В рамките а 4 дни (!!!) – между 06 и 09 юни в Клуж Напока, Румъния – Casa de Cultura a Studentilor в Клуж Напока.

techsylvania

Целта на Techsylvania е да насърчи румънската екосистема и да промотира възможностите за бизнес в региона като предоставя на посетителите, както възможности за нови контакти, така и за финансиране и менторство.

За лектори на събитието са поканени експерти, които ще говорят по темата „Как да привлечем инвестиции: Добрият, Лошият и Грозният“, хора които са номинирани като най-успешните „30 предприемачи преди 30 години“, както и редица международни лектори, измежду които представители на Google, Uber, Booking.com, Paypal и други.

В рамките на първия ден на конференцията – 8 юни, организаторите планират дискусия за тенденциите в интернет сигурността, както и кои са успешните практики за предприемачите, които искат да стигнат до Силициевата долина.

Цялата програма може да бъде разгледана тук: http://www.techsylvania.co/agenda

На 6 и 7 юни са планирани хакатони, победителите от които ще получат много предметни награди и възможността да представят идеите си в рамките на конференцията на следващия ден. Разработчиците ще бъдат изправени пред предизвикателството да създадат програма за първия румънски часовник, койо ще конкурира iWatch – Vector Watch. 

Билети за събитието все още се продават в официалния сайт – http://techsylvania.co. Двама от читателите на Newtrend Media, които се включиха в играта, ще имат възможността да го посетят БЕЗПЛАТНО – Ангел Ангелов и Петя Ангелова.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php