Webit представи България в Давос

webit

За първи път България е представена със собствено събитие в неформалната програма на Световния Икономически Форум в Давос. Webit организира парти за световните лидери, в партньорство с Tradeshift и Planetary resources.

webit

Световния Икономически Форум в Давос e единственияt форум, на койтo присъстват 2000 от най-влиятелните световни лидери, сред които президенти и министър – председатели на държави, основатели и изпълнителни директори на най-големите компании като Facebook, Google, Alibaba, Amazon, Uber и други. Тази година над 5000 военни от швейцарската армия охраняваха достъпа до събитието.

Тази година, благодарение на Webit, 300 от специалните гости в Давос се докоснаха до сърцето на България.

Аромат на българска роза, красотата на българската природа, прекрасни български момичета в народни носии и усмивката на българските домакини бяха част от емоцията, които гостите ще запазят в спомените си. Домакин на събитието беше Пламен Русев, български предприемач и председател на Webit Foundation. Всеки от гостите получи специална покана на ръчно бродирана кърпа с народни мотиви за следващото издание на Webit.FESTIVAL в България, което ще бъде в края на април в София и разбира се традиционият аромат на българска роза.

„Подобни събития са изключително ценни за имиджа на България и именно докосването до традициите на страната ни, хубавото преживяване и прекрасния спомен са в основата на добрата мълва за България, за хората на България, за бизнеса на България. А днес България има остра нужда от добра дума. Особено от устата на световни лидери на мнение каквито до един са гостите на Webit в Давос. Независимо дали са собственици на мултимилиардни бизнеси или управляват държави, делегатите в Давос са преди всичко хора и ние сме тук, за да създадем и развием нашите приятелства с тях.“ каза Пламен Русев, председател на Webit Foundation.

Следващото издание на Webit в България ще се казва Webit.FESTIVAL и е с фокус Централна и Източна Европа. Датите за провеждането му са 18-20 април, София. Програмата отново предвижда няколко паралелни конференции и събития, практически работилници, дискусионни маси на конкретни теми и изложение.

За първи път София ще бъде домакин и на вечерната програма на фестивала и със специална културна част, арт инсталации, музикални фестивали и други мероприятия, които ще представят българската култура и изкуство пред над 5000 делегати на Webit.Festival от повече от 60 държави.

Събитието е с подкрепата на Европейската Комисия и под патронажа на Президента на България – г-н Росен Плевнелиев и кмета на София г-жа Йорданка Фъндъкова.

Стартиращите компании могат да кандидатстват за безплатен изложбен щанд на сайта на Webit.FESTIVAL.

 

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php