Apple Music стартира днес

ipod-people2-727416

В малките часове на днешния следобед ще видим старта на Apple Music. Стрийминг услугата идва заедно с ъпдейта за iOS- 8.4, Beats 1- първата радио програма на Apple и Apple Connect- приложението за намиране на приятели с подобни музикални влечения.

ipod-people2-727416

Apple Music е част от ъпдейт, а не отделно приложение за сваляне, защото ще замени досегашното приложение за музика в iOS, както и ще замени Beats Music- музикално приложение, което се ползва в САЩ. Освен това една от целите на Apple е да въвлече колкото се може повече хора в новата си услуга и какъв по- добър начин от това да го инсталира по подразбиране без право на изтриване?

iTunes има вече над 800 млн потребители, които автоматично ще започнат да използват Apple music с 3- месечен гратис период. След този период услугата на Apple ще струва 9.99$/месечно или 14.99$/месечно на семейство до 6 човека. Ако не платите за приложението след изтичането на гратисния период все още ще имате достъп до него, но той ще бъде много ограничен.

С днешния старт музикалното приложение ще има около 30 млн песни, които ще можем да слушаме. Броят на песните и изпълнителите е близък до този на Spotify и Google Play Music и се очаква да има голямо припокриване. Най- хубавото е, че ще можем да качваме до 25 хил. собствени тракове или тракове, които харесваме, а с идването на iOS 9 (което се очаква в края на септември) бройката ще се увеличи на 100 хил.

apple-beats-ft

Apple Music се различава по едно основно нещо от своите конкуренти- плайлистите на приложението се управляват от експерти, а не от алгоритъм- нещо, което преди се правеше само от Beats Music (компания, която Apple купиха миналата година).

Apple Music е първото приложение на Apple, което ще може да се ползва от Android и Windows устройства. Достъпът ще бъде разрешен малко по- късно в рамките на тази календарна година.

Междувременно Тейлър Суифт промени решението си и пусна албума си „1989“ в Apple Music.

taylor-swift-apple-music-tweets-650-80

 

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php