Apple разкри детайли за iPhone 6s, iPhone 6s Plus и iPad Pro

ipadpro

Вчера на конференция в Сан Франциско, Apple разкри детайли за новите устройства, които ще пусне на пазара. Те включват новите модели на iPhone – 6s и 6s Plus, както и Pro версията на световно известния им таблет iPad. Въпреки, че много от разкритията бяха очаквани, компанията все пак успя да изненада потребителите с някои интересни допълнения към познатите ни вече продукти.

iphone6s

Една от най-интересните екстри, които Apple добавя към телефоните си е технологията 3D Touch, позволяваща на потребителите да използват различни функции на телефона, като просто натиснат екрана с различна сила. Така например, докато разглеждаме пощенската си кутия, леко докосване ще ни покаже резюме на даден имейл, а по-силно такова ще го отвори и ще ни позволи да напишем отговор.

Дизайнът на iPhone 6S е същият като на iPhone 6, както и големината на екрана – 4,7 инча, но е добавен нов цвят на корпуса – розово злато. Това обяснява спекулациите и слуховете в последните седмици, че Apple ще представи „розов” телефон. Корпусът е от нов материал – алуминиева сплав, a eкранът е покрит с нов вид стъкло – Ion-X, същото като при Apple Watch Sport. Все новости, които според наблюдатели в сектора ще направят телефона по-труден за огъване.

ipadpro

За пореден път компанията обърна внимание и на по-креативната част от потребителите си, разкривайки новите камери, с които телефоните ще разполагат, както и iPencil – специална писалка, която притежателите на iPad Pro ще могат да закупят и да използват за скициране и рисуване.

Добавена е нова функция live photos – успоредно с всяка снимка, която ппотребителите правят се записва и кратко клипче (анимирана поредица от кадри, заснети в периода от 1,5 секунди преди самата снимка до 1,5 секунди след снимката).

Очаква се iPhone 6S да се появи на пазара в САЩ на 25 септември.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php