Apple се фокусира върху обучението на програмисти в най-ранна възраст

og

Преди две години Apple ни запозна с новия език за кодиране Swift, надявайки се той да бъде достатъчно интересен за младото поколение програмисти.  За да продължи да ни помага в обучението на бъдещи програмисти, компанията представи новото си приложение Swift Playground, чиято цел е да научи децата на основни умения за кодиране.

og

Приложението учи на основни програмни понятия като „постоянно повтарящо се действие“(loop) и „условия, при които да се направи конкретно действия“(conditionals). От Apple залагат анимационен герой, който е натоварен с извършването на прости предизвикателства в цифров лабиринт, да превърне  ученето в забавна игра.

От компанията споделиха, че „Swift Playground е единственото приложение по рода си, коeто е едновременно достатъчно леснo за ученици и начинаещи, но достатъчно мощно, за да напише реален код. Това е иновативен начин да се въвеждат реално кодиращите концепции за живота и да се даде възможност на следващото поколение да усвои уменията, от които се нуждае, за да изрази своята креативност.“

swift-interactive-playground

Функция за кодиране за напреднали също е на разположение в приложението. Тя се активира с чрез опция, наречена „Physics  Emoji“, която учи напредналите как се създават емотикони и как се добавят техните активности, за да се движат те по екрана. Apple също така пускат на пазара и изцяло нова клавиатура за кодиране, осигуряваща лесен достъп до символите и буквите, които бъдещите програмисти ще използват най-често.

Приложението изглежда достатъчно интересно, за да заинтригува деца ни, но на всеки му е ясно, че те са взискателна публика, така че за нас остава да следим развитието на новия продукт на компанията и да се надяваме, че той ще създаде качествена база от програмисти, които биха били огромно предимство в бъдеще.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php