Тейлър Суифт vs Apple

taylor-swift-apple-music

На 30.06.2015 г Apple официално пуска новата си стрийминг услуга Apple music, която ще предлага 3 месечен безплатен период. И докато това звучеше като много добра новина за нас- слушателите, то за изпълнители и текстописци не беше така.

taylor-swift-apple-music

„Сигурна съм, че знаете, че „Apple Music“ предлага безплатни три месеца слушане на музика за всеки, който се регистрира за услугата. Не съм сигурна, че знаете, че компанията няма да плаща за това на писатели, продуценти и изпълнители по време на тези три месеца…Ние не ви искаме безплатни iPhone-и. Не ни молете да предоставяме музиката си без компенсация“, възпротиви се Тейлър Суифт, която в края на миналата година изтегли всичките си албуми и от Spotify по подобна причина. „Според мен е шокиращо, разочароващо и непривично за тази прогресивна и щедра компания да постъпва така.“

44-apple-music-launch

Критиката на Суифт доведе до бърза реакция от страна на Apple- Еди Кю,директор на отдела за интернет софтуер и услуги, побърза да обяви, че променят политиката си и  ще плащат на музикантите дори и през безплатния пробен период за потребителите. Условията ще са идентични с тези на платените абонаменти, като ще се плаща на всяко прослушване на дадена песен.

 

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php