Всичко най-важно от годишната конференция на Apple WWDC

apple-wwdc-2016-logo

В началото на седмицата в Сан Франциско се проведе годишната World Wide Developers конференция на Apple, по време на която бяха разкрити десетки подобрения на основните четири софтуерни платформи на компанията.

Всичко, което се случи по време на събитието се разви със стремглава скорост и премина от анонсирането на новите продукти за watchOS, tvOS, IOS, до преименуването на десктоп операционната система на MacOS. Apple Music е с нов облик и подобрени функционалности, а платформата за съобщения е по-динамична, анимирана, и пълна с емоционални изрази.

apple-wwdc-2016-logo

Ето какво най-важно трябва да знаете за иновациите, обявени по време на конференцията.

MacOS:

-Операционната система за десктоп е преименувана на MacOS, а на есен се очаква нова версия, която ще се нарича MacOS Sierra.

-Siri ще бъде достъпна и за Mac, с вградени нови функции, включително възможността за търсене на снимки и документи, изпращане на съобщения и други.

-Auto Unlock ще има опцията да бъде прикачен към Apple Watch, за да позволява вписване в личния ви Mac компютър, без да е нужна парола.

-Universal Clipboard ще позволява копирането на текст и изображения от iOS устройствa, за да ги прикачва на Mac. Подобренията на iCloud включват възможността за достъп до всички файлове на десктопа във всички Mac-ове и Iphone-и.

-Нов оптимизатор за съхранение изтрива скритата уеб информация и други неизползвани файлове, освобождавайки гигабайти с пространство.

-Apple Pay сега е на разположение в интернет, което означава, че можете да натиснете бутона „Плати с Apple Pay“ в Safari и удостоверите покупка на Apple Watch или iPhone.

-Табовете на Safari ще бъдат достъпни до всички Apple приложения, което означава, че могат да се съберат няколко в един прозорец. За отделни клипове, които искаме да гледаме, ще бъде добавена функцията Picture – in – Picture, която позволява да гледате клипа , докато вършите други задачи.

iOS 10:

-Платформата за съобщения Messages e доста иновиранa, с вградени възможности за изпращане на анимации, невидими съобщения, които се появяват само веднъж когато ги настроим, и ръкописни бележки. Добавени са богати линкове за гледане на видео и снимки директно в приложението, както и емотикони, които ви предлагат да подменяте определени думи, които разпознаят, със съответната картинка.

-Новият дизайн на заключения екран може бързо да си взаимодейства с уведомленията чрез 3D Touch, за да приемете ъпдейти или да отговаряте на съобщения.

-Siri вече има API, който дава възможност на програмистите да се възползват от персоналения цифров помощник на Apple. Това означава, че можете да изпратите WhatsApp съобщения, да поръчате Uber превоз, или да плащате онлайн, и всичко това благодарение на Siri.

-Приложенията за снимки, музика и карти са изцяло преработени.  Apple се бори да се конкурира с Google, Spotify, и други, в тези области, особено когато става въпрос за изкуствен интелект и машинно обучение за разпознаване на снимки.

-Чрез ново приложение за дома Home може да управлявате процесите в дома си като загасянето на светлините или настройките на алармата.

-Ако не използвате вградените приложения на Apple, вече можете да премахнете много от тях от вашето устройство, включително карти и музика.

WatchOS:

-Има голямо подобрение при стартирането на приложения – не отнема толкова време. Новите добавени приложения са достъпни чрез потупване на бутона в страни на часовника и стартират почти мигновено.

-Новият Watch Control Center е точно като този в IOS.

-Добавени са по-лесни отговори на съобщения, което означава, че можете да видите списък на „умни отговори“ (не мога да говоря, ще ти се обадя по-късно, и т.н.) точно под входящото съобщение.

-Нови дизайни за часовника включват Мини Маус, активност (за проследяване на фитнес), и по-минималистични цифри. Сега можете да превключвате между всички дизайни чрез приплъзване, и  да добавите допълнителна информация като прогноза за времето на някои от тях.

-Спешни известия сега могат да се активират чрез натискане и задържане на бутона отстрани. Те ще ви свържат директно към телефон за спешни случай чрез Wi-Fi или вашия iPhone, автоматично предупреждават контактите ви за спешни случаи при наличието на такива, и показват медицинска лична карта, която съдържа информация за алергии, които може да развиете, състоянието на застраховките ви и други подобни.

-Споделянето на активностите ви позволява да се конкурирате с приятелите и семейството си на база спортни постижения, като изпраща информация за тях чрез глас или текстови съобщения. WatchOS 3 също вече има различен набор от алгоритми, които да намират спортни занимания достъпни за инвалиди. Новото приложение Breathe ви тренира как да дишате правилно чрез сесии за дишане и обратна връзка.

TvOS:

-Нови приложения се включват в софтуера – Sling (на разположение сега), Fox Sports Go (излиза това лято), NBA 2K, Minecraft, и Sketch Party.

-Всички функции на устройството за дистанционно управление Siri ще бъат включени в приложението на iPhone, използвано като дистанционно. Ще можете да използвате навигация чрез докосване, Siri от своя страна ще казва дали искате да гледате или да играете нещо на базата на жестовете ви. Подобренията на Siri, междувременно, включват възможността за търсене на филми през безброй теми.

-Live Tune-In и Single-Sign-On ще ви позволяват да влезете в много телевизионни приложения, като ESPN и ABC, просто, и след като си изберете да кажете на Siri кой канал искате да гледате.

-Ако изтеглите приложение на IOS, неговата телевизионна версия автоматично ще се изтегли на вашия Apple TV.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php