Apple Pay активира 1 млн. карти за 72 часа

tim-cook-at-wsjd-live

По време на конференцията на Wall Street Journal, Тим Кук, CEO на Apple, заяви, че за първите 72 часа в Apple Pay са активирани 1 млн. банкови карти. Това прави Apple номер 1 при безконтактните плащания, според Кук.

tim-cook-at-wsjd-live

„И сме едва в първата седмица. Чувствам се фантастично,“ споделя Кук.

Apple очаква безконтактните плащания, които за момента са популярни в САЩ, да се разпространят с бързи темпове. Предвид все по-честата употреба на смартфони, очакванията вероятно ще се оправдаят. Печалбата за Apple от транзакциите през Apple Pay e 0,15% или 15 цента на всеки 100 долара.

Apple Pay е система за безконтактни плащания, която бе представена заедно с последните модели iPhone – 6 и 6 Plus. Системата работи и с по-старите iPhone 5 и 5S и ще работи с очаквания Apple Watch. Подобно на Google Wallet, Apple Pay също използва технологията.

Да не забравяме, че 1 млн. карти са малка част от всички карти, регистрирани в iTunes. Предстои да разберем колко бързо ще продължи да расте броят активни карти в Apple Pay и дали безконтактните плащания са новия тренд.

Тим Кук смята, че тайната на това Apple да е номер 1 при безкконтактните плащания се крие в това, чe са „лесни, лични и сигурни“.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php