Chrome 40 за iOS с нов дизайн и функции

chrome-for-iphone-640x426

Google  представи в блог публикация браузъра Chrome 40 за iOS. Новата версия върви с iOS 8, оптимизирана е за iPhone 6 Plus, има handoff поддръжка, а дизайнът е популярният в момента material design.

chrome-for-iphone-640x426

Новият дизайн е характеристиката, която прави най-силно впечатление – изчистени цветове със сенки, които създават дълбочина и значително повече анимации. Chrome не е първото приложение на Google, което може да се похвали с material дизайн – преди него са приложенията Maps, Search, YouTube. Версията Chrome 40 вече е позната за потребителите на Android, тъй като за тях излезе по-рано.

Според Google, новият дизайн осигурява „очертани графики, плавно движение и осезаеми повърхности“ и потребителите на iPhone и iPad несъмнено ще усетят това. В горната част на приложението са разположени активните прозорци заедно с бутона „+“ за отваряне на нов прозорец, а в долната – бутони, изпращащи до любими страници и история.

chrome_ipad_material_design

Функцията ‘handoff’ е нещо, заради което си заслужава да пробвате Chrome 40. Тя позволява да започнете сесия с Chrome 40 на устройство с iOS 8, която да продължите на устройство с OS X Yosemite. Накрая, но не на последно място, ъпдейтът включва подобрения по оптимизацията и поддръжката на по-големи смартфони, тип iPhone 6 Plus.

Притежателите на iPhone и iPad могат да свалят и инсталират Chrome 40 от тук. Споделете мнение за ъпдейта в коментарите.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php