Cortana с бета версия за Android

cortana-03_story

В официален блог пост Google поканиха хора да тестват бета версия на виртуалния асистент на Microsoft- Cortana на своите Android устройства.

cortana-03_story

Cortana всъщност е интелигентен личен асистент за Windows Phone 8.1. Като фунции, тя е много подобна на Siri и Google now. Преди време от Microsoft изтече информация за Windows 10, според която  Cortana ще бъде интегрирана в следващата операционна система. Очакваше се Cortana да бъде налична от 29 юли, заедно с Windows 10, но по всичко личи, че както програмата, така и операционната система ще подранят.

В наличната в момента бета версия на програмата не липсва почти никаква функционалност- тя доставя новини, проверява времето, показва резултати от следените спортове, и търси места по гласова команда на собственика на телефона. Освен това Cortana позволява гласово настройване на аларми и търсене на информация в Bing.

В официалния блог пост Google поканиха определен брой от хора от САЩ и Китай да тестват Cortana на своите Android устройства. Все пак от компанията предупреждават, че някои от функциите на виартуалния асистент, които са достъпни през Windows, липсват в Android версията. Пример за такава е гласовата команда, която „събужда“ Cortana- “Hey, Cortana”. Това е линк, от който вие също можете да свалите Cortana и да я тествате.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php