Google придоби Odysee

odysee

Odysee официално е собственост на Google. Екипът на мобилното приложение за back up и споделяне на снимки ще се присъедини към този на Google+ и ще продължи да се „фокусира върху създаването на страхотни продукти, които хората обичат“. Цената на придобиване не бе обявена.

odysee

Основната функционалност на Odysee е да позволява на потребителите си да автоматично да архивират (back up) снимки и видео, направени с камера и таблет, като ги запазва директно на домашния компютър. Odysee вече не може да бъде намерено в AppStore на Apple и PlayStore на Google. Приложението ще спре да работи на 23 февруари, като след тази дата всички снимки и видео, „преминали“ през услугата, ще могат да бъдат свалени от потребителите в архив.

Сред интересните функции на Odysee е това, че приложението предпочита съхраняването в собствения компютър на потребителя пред облачните услуги. По този начин потребителите имат достъп до тях по всяко време независимо от силата на Интернет връзката им. Също така е интересен и подходът на Odysee към споделянето. Всеки потребител има собствена мрежа от последователи, като идеята е това да е малка група от най-близките, с които спокойно да може да сподели всички снимки от последната си почивка, например.

Очевидно е, че щом Odysee няма да продължи съществуването си като самостоятелно приложение, Google ще използва технологията му за собствени цели. Не става ясно как, но вероятно ще бъде свързано с Google+ и желанието на Google да „отдели“ секцията Photos в отделно приложение.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php