Indiegogo Life финансира лични каузи без транзакционни разходи

screen-shot-2014-12-15-at-10-05-07-am

Вчера Indiegogo представи нова услуга с името Indiegogo Life, която позволява на всеки да събира финансирания, но не за нови идеи и проекти, каквато е обичайната практика, а за лични каузи. Тук се включва всичко от медицински разходи и такси за образование до почивки и партита, като Indiegogo Life се отказва от транзакционните плащания.

screen-shot-2014-12-15-at-10-05-07-am

Indiegogo Life цели набирането на финансирания за лични каузи, които въздействат върху отделния индивид, а не върху цялото общество, каквито са изискванията на останалите платформи за инвестиции. Например, в условията на Kickstarter изрично е забранена всяка дарителска кампания и се търси „нещо, което може да бъде споделено с останалите“. Indiegogo Life насърчава точно това, което повечето платформи забраняват и дава 25% отстъпка за всяка кампания, организирана от неправителствена организация.

Данае Рингелман, която е съосновател на Indiegogo, казва за Mashable, че личните каузи са изиграли важна роля за компанията след създаването й през 2008 година.

„Такива събития често са неща, които хората не могат да планират, като спешни медицински разходи,“ казва Рингелман. „Много от тези неща могат да бъдат емоционално трудни, но се надяваме, че Indiegogo Life ще помогне за справянето с тях“.

Към момента, екипът на Indiegogo сегментира съществуващите кампании и добавя подходящите към услугата Indiegogo Life. Там те се разделят по категории като „медицински“, „образование“, „празненства“ и „вяра“. Сред първите каузи, намерили място в новата платформа са „нуждая се от нов Jeep“, „операция на четиригодишна жертва на нападение от питбул“, „5-месечен наем за студент в колеж“ и други.

danae

Веднага се появиха съмнения относно достоверността на кампаниите, като по думите на Рингелман, Indiegogo не смята да проверява достоверна ли е всяка кампания. Изискванията са кампанията да не е спам, да не е свързана с нелегални действия и да не наранява околните. Оттам нататък всичко зависи от инвеститорите.

Всеки има своята лична кауза и Indiegogo Life вярва в нея.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php