Microsoft пускат Windows 10 на 29 юли

device_laptop_mini_start_cortana

На международното техническо изложение Computex, от Microsoft обявиха датата 29 Юли, за официалното пускане на новата им операционна система Windows 10.  Тя ще бъде налична като безплатен ъпгрейд за потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 в период от една година.

device_laptop_mini_start_cortana

Какви са новостите?

  • Windows 10 връща отново, добре познатото ни Start меню като дава възможност за бързото намиране на файлове и приложения. Дизайнът на менюто ще включва в себе си нотки от тези на Windows 7 и Windows 8.
  • По-сигурна от всякога, Windows 10 ще включва в себе си Windows Hello, Microsoft Passport, Windows Defender за нежелани приложения, като са планирани обновления за тях през едногодишния безплатен период.
  • Дигиталният асистент Cortana ще синхронизира проектите на различните устройства. Тя ще се „учи“ от индивидуалните предпочитания на потребителя, за да му предостави адекватни предложения, бърз достъп до информация и важни напомняния чрез текст или говор.
  • Новият браузър Microsoft Edge, който също ще се стреми да поднася персонализирани резултати, оптимизирайки работата в Интернет.

Ник Паркър, корпоративен вицепрезидент в Microsoft, сподели отдадеността на компанията към хардуерните им партньори да увеличават търсенето и предлагането на Windows устройства. Той спомена и набор от устройства, някои от тях все още непроизведени, които сa проектирани за Windows 10. В тях се включват модели на ASUS и HP.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php