Поддръжката на Windows 7 спира от днес

windows-7-vs-windows-816

13 януари, 2015 година е датата, до която Microsoft ще поддържа операционната система Windows 7. Какво означава това? Потребителите на Windows 7 повече няма да получават ъпдейти, както и безплатен отговор на запитванията си, тъй като за компанията тази версия на операционната система „спира да съществува“.

windows-7-vs-windows-816

За щастие компютърът ви няма да спре да работи, но не можете да очаквате никакви нови функции и ъпдейти. Оттук нататък отговорът на всяко запитване от потребителите относно Windows 7 няма да е безплатен както досега, а ще се заплаща. Windows 7 бе представен през 2009 и от него са продадени над 100 милиона копия.

Подобна съдба сполетя преди време Windows Vista и Windows XP, защото такъв е естественият ход на нещата. Различното този път е, че много голям процент от потребителите на Microsoft (над 50%) все още използват Windows 7 и нямат никакво намерение да инсталират Windows 8, каквато е целта на компанията. Windows 8 може да се определи като провалът на Microsoft, както се вижда от броя потребители, които го предпочитат и критиците, от другата страна. Излизането на Windows 10 се очаква през втората половина на 2015 година, а на 21 януари очакваме официално съобщение от Microsoft по темата. А Windows 7 ще продължи „да съществува“ без да се обновява и поддържа до 2020 година.

Ще се радваме да споделите в коментарите коя версия на Windows използвате и какви действия ще предприемете след 13 януари, 2015 година?

Коментари

коментара

2 Коментари

 1. Денис Димитров казва:

  Някой замислял ли се е, че новите версии няма как да се качат на по-стари машинки /драйвъри, съвместимости и т.н./?
  Т.е. не става въпрос само за изнудване да си купиш нова ОС, а трябва да налееш и в хардуер.
  Идеята им е „всички на камарата“!
  Съгласно НК това е престъпление и се нарича изнудване! Освен това е наказуемо.

 2. Angello казва:

  Ползвам 7-ца, защото имам проблеми с видео драйвърите под 8.1. (Това не е по вина на Майкрософт) Тоест, не ми е проблем да ползвам 8.1, дори съм бил с нея на друг лаптоп. Засега продължавам със 7 и предполагам, че ще удължат поддръжката, но ще падне дялът, покрай подобни новини, което може би е идеята. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php