Windows 10 е факт през лятото, правят се тестове с Xiaomi

windows-10

От Microsoft потвърдиха, че реализацията на Windows 10 ще се случи през лятото на 2015 година в 190 държави на 111 езика. Определени потребители на Xiaomi ще имат честта да са сред първите, които ще тестват операционната система и да дадат обратна връзка на Microsoft.

windows-10

От Microsoft не обявиха конкретна дата на реализация, но заявиха че новата операционна система ще бъде реализирана в 190 държави на 111 езика. В световен мащаб потребителите на Windows са над 1,5 млрд., а само в Китай са стотици милиони. Именно затова Китай бе домакин на събитието, в рамките на което бе представена последната иновация по Windows 10 – Windows Hello. Windows Hello има за цел да направи преживяването с Windows 10 по-лично и персонално посредством биометрична идентификация. За отключване на вашите устройства ще можете да използвате вашето лице, ирис или пръстов отпечатък, като съответно трябва да разполагате и с подходящо устройство, снабдено с четец на пръстови отпечатъци, IR сензор или други биометрични сензори.

Още една причина събитието да бе проведено в Китай е броят китайски компании, които ще партнират с Microsoft относно тестовете на Windows 10. Сред тях са Lenovo, Tencent и Xiaomi. Например, селектирана група потребители на Xiaomi Mi 4 ще тестват Windows 10 на своите устройства и ще дават обратна връзка на Microsoft при проблеми и неизправности.

Ще следим темата с очакване, че скоро ще имаме и конкретна дата.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php