Windows 10 с всички нови характеристики

satya-nadella-touts-hololens-capabilities

Вчера се състоя официалното медийно събитие на Microsoft, където бяха разкрити нови характеристики и подробности около Windows 10. Операционната система бе представена още през октомври, 2014 г., когато всички очаквахме Windows 9, но се запознахме с Windows 10 в твърде работен вариант и с много недовършени идеи. В рамките на вчерашното събитие, Microsoft направи значително по-подробно представяне на операционната система и сега ще обобщим най-важните нови характеристики.

satya-nadella-touts-hololens-capabilities

Windows 10 ще бъде безплатен за всички потребители на Windows 7, 8, 8.1 и Windows Phone. Уточнението, което Microsoft направи тук е, че става въпрос за първата една година употреба, след което потребителят ще трябва да започне да плаща. И все пак, преди 5 години едва ли бе възможно да си представим подобен „жест“ от страна на Microsoft.

„Искаме Windows 10 да бъде най-обичаната версия на Windows,“ каза Сатя Надела, CEO. „Ще имаме услуги навсякъде.“

По-рано се появиха слухове, че Internet Explorer ще бъде заменен с нов браузър и това е проектът Spartan. Слуховете се потвърдиха и вече са факти. Новият браузър има интеграция с гласовия асистент Cortana, позволява да запазвате уеб страници, които можете да отворите по-късно, дори и без Интернет връзка. Изненади има и феновете на игри – приложението Xbox за десктоп. С негова „помощ“ геймъри от PC устройства и геймъри с конзоли ще могат да играят заедно онлайн. Изглежда, че границите между PC и конзола постепенно ще се изгубят.

Връща се Start менюто, което така липсваше при Windows 8, но същевременно се запазва Start екрана от Windows 8, където могат да бъдат намерени повечето функции от старт менюто. Continuum е характеристиката на Windows 10, която ще позволява на хибридните устройства да преминават в различни режими. Cortana става официален член на семейството и ще се намира до логото на Windows в лентата със задачи.

windows_10_cortana_weather-100563972-orig

Тери Миерсън, вицепрезидент операционни системи, разкри броят потребители, които са свалили и изпробвали версията на Windows 10 за разработчици – 1,7 млн., като 800 000 от тях са дали своята обратна връзка. Официална дата за реализация на Windows 10 все още няма, но се очаква това да се случи през есента.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php