Windows 9 в действие: център за известия, Start меню и мултидесктоп

win9_notifications-100433670-large

Две седмици преди предполагаемата дата за официално представяне на Windows 9, новата операционна система на Microsoft, в онлайн пространството излязоха няколко видеоклипа, загатващи за основни ъпдейти.

win9_notifications-100433670-large

Start меню

След голяма доза недоволство от потребителите на Windows 8, заради липсата на Start меню, компанията решава да го върне. Факт е, че възраженията преобладаваха в началото, като в последствие голяма част от потребителите свикнаха с отсъствието на Start менюто, но също така доста от феновете на Windows 7 отказваха да преминат на Windows 8, именно поради отсъствието му. Еспериментът на Microsoft е обявен за неуспешен. Новото Start меню разгледайте във видеото:

Център за известия

Нещо, което потребителите желаеха отдавна – всички известия на операционната система да бъдат събрани на едно място. Според видеото по-долу това ще се случи. Центърът за известия ще бъде разположен в долния десен ъгъл. Концепцията не е по-различна от тези при центъра за известия на Android, iOS и OS X.

Мултидесктоп

Във видеото виждаме нова икона, „закачена“ за лентата с инструменти, натискането на която отвежда към новия виртуален десктоп. Вероятно е познатата ни клавишна комбинация Alt + Tab да позволява смяна на виртуалните екрани.

От Microsoft отказват коментар относно видеата и като цяло темата Windows 9. Дали ще ни очакват още изненади, ще разберем на 30 септември (освен ако предварително не излязат още видеа). Ще следим темата.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php