Началната страница на Amazon.com с нов дизайн

amazon-435-cs013113

От известно време Amazon тества нов дизайн за началната си страница. Оказва се, че в момента обновената начална страница е достъпна до по-широка група потребители в САЩ, което означава, че скоро тестовият период вероятно ще приключи и новата начална страница ще е достъпна за всички.

amazon-435-cs013113

Не можем да наречем промяната е драстична, по-скоро освежаваща с цел по-лесната употреба на сайта. Сменен е цветът на най-горната лента за навигация в сайта – от бяла сега тя е тъмносива. Има и ново падащо меню, което води потребителите директно до продукти за Amazon Fire и Kindle. Началната страница е значително по-сбита и успява да събере повече елементи в себе си, което я прави по-практична и интерактивна. Промени по други страници, освен началната, за момента няма.

През юли, 2014г. Amazon започна да тества различни варианти на началната си страница сред определен кръг от потребители. Тестовият период продължава доста дълго, тъй като компанията иска да направи най-правилния избор. Началната страница оказва влияние върху това дали потребителят ще се задържи на сайта и ще продължи да разглежда (и купува) от там.

amaazon

Последната драстична промяна, която е правена от Amazon.com се случи през 2012г., когато се улесни употребата на сайта на устройства с touchscreen. Тази промяна се оказа доста печеливша, предвид нарастващия брой потребители, купуващи от таблети. Официален коментар от Amazon по отношение новата начална страница засега не е излязъл.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php