ВНИМАНИЕ: Лъжат с фалшиви профили на Booking.com

booking

Десетки хотели в световен мащаб станаха жертва на нова имейл измама. Измамниците се представят за представители на Booking.com и събират таксите от комисионните на популярния сайт за резервации.

booking

От Booking.com казват, че „измамите са ограничени“, но според други източници продължават повече от 10 дни. Хотелиер е превел над 10 хиляди евро на фалшива банкова сметка. Как работи измамата? В случай, че вашият хотел използва услугите на Booking.com често получавате имейли от тях, но рядко четете имейл адреса на подателя, нали? Измамените са получили имейл от потребител с имейл адрес invoice@booking-ltd.com, който изглежда напълно автентичен и никой не би се усъмнил в него, защото се доближава максимално до кореспондецията с Booking.com.

Имейлът започва с новината, че има проблем с автоматичната система за плащания, използвана от хотелите за изплащане на комисионната към Booking.com, затова хотелиерите трябва да преведат парите „ръчно“. В противен случай, Booking.com ще прекъсне предоставянето на услугите си към хотела.

„Клиентите винаги са наш топ приоритет и ние ще работим с партньорите, които са били засегнати от измамата, за да се уверим, че продължаваме да изпълняваме високите изисквания, които сами си поставяме,“ казват от Booking.com

В случай, че получите подобен имейл обърнете внимание на подателя, за да не сте поредната жертва на измамата.

[sws_yellow_box box_size=“620″] Актуалните теми от света на туризма ще бъдат обсъждани в тазгодишното трето, поредно издание на най-голямата българска конференция за туризъм – Travel Academy. Newtrend. Media е официален медиен партньор на събитието.

При регистрация с код: NEWTREND, получавате 40 лева отстъпка + допълнително отстъпка за количества. Цените за ранни записвания са валидни до 21 март 2015г.[/sws_yellow_box]

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php