Началото на седмицата започва с интерфейс проблем в най-използваните уеб приложения

sub-cables

Ако сте потребител на някой от следните приложения Whatsapp, Slack, Reddit или Trello, най-вероятно през последните няколко часа сте изпитали проблем в ползването им.

internet

В първия работен ден на тази седмица нещо дълбоко в инфраструктурата на Интернет е било засегнато от проблем , който доведе след себе си опашка от още подобни в едни от най-използваните сайтове и приложения.

По последни данни големи части от мрежата са разбити из цяла Европа, поради проблеми с един от главните кабели, който изпраща интернет сигналите в рамките на Атлантическия океан. Всичко започва през трансатлантическата мрежа TeliaSonera, която помага да свърже Европа и САЩ през кабели в морето.

Проблемът се заражда когато недостига на връзка между кабела и мрежата в Европа удря уеб сайта Cloudflare, който помага да се изпраща информация из Интернет. Той осигурява съдържателната мрежа за доставка на бизнес услуги, което означава, че подпомага мощността на инфраструктурата, която обслужва канала, предаващ информацията и свързва хората, които посещават определени уебсайтове.

Още едно предлоположение, което се върти из информационните сайтове, е услугите не на Cloudfire, а на другия голям доставчик Amazon да са тези, които създават проблеми, тъй като някой от сайтовете и приложенията, като Whatsapp например, използват неговите услуги.

От къде точно идват проблемите ще разберем в късната част на деня, а до тогава се чувствайте предупредени и се отнасяйте спокойно към не до толкова действащите платформи.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php