Windows 10 е вече тук

adobe-after-effects-master-creates-downloadable-version-of-windows-10-wallpaper-485537-2

След почти 10 месеца тестване, финалната версия на Windows 10 е вече тук. Считано от днес можете да ъпгрейднете своя Windows 7 или 8.1 на 10, ако сте резервирали своето копие в Microsoft.

adobe-after-effects-master-creates-downloadable-version-of-windows-10-wallpaper-485537-2

За повечето потребители ъпгрейда ще е безплатен, но за тези, които са с по- стара операционна система от Windows 7 или с нелицензиран софтуер, Windows 10 ще струва 119$ за Windows 10 Home и 199$ за Windows 10 Pro.  Уточнението, което Microsoft прави тук е, че става въпрос за безплатно ползване за първата една година употреба, след което потребителят ще трябва да започне да плаща.

Новото в Windows 10 e- нов дизайн на Старт менюто, вградедено Xbox приложение със стрийминг на игри за Xbox One, разбира се- Cortana, новият браузър на Microsoft- Edge, музикалната услуга Groove,  нов мениджър на задачи- Task view, няколко стари- нови вградени игри и други вградени приложения.

Windows-10-quot-Continuum-quot-Revealed-in-Official-Video-460595-2

 

По-рано се появиха слухове, че Internet Explorer ще бъде заменен с нов браузър-проектът Spartan, който по- късно бе заменен от Edge. Новият браузър има интеграция с гласовия асистент Cortana, позволява да запазвате уеб страници, които можете да отворите по-късно, дори и без Интернет връзка. Изненади има и феновете на игри – приложениетоXbox за десктоп. С негова „помощ“ геймъри от PC устройства и геймъри с конзоли ще могат да играят заедно онлайн. Изглежда, че границите между PC и конзола постепенно ще се изгубят.

Връща се Start менюто, което така липсваше при Windows 8, но същевременно се запазва Start екрана от Windows 8, където могат да бъдат намерени повечето функции от старт менюто.Continuum е характеристиката на Windows 10, която ще позволява на хибридните устройства да преминават в различни режими. Cortana става официален член на семейството и ще се намира до логото на Windows в лентата със задачи.

 

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php