Видеото става все по-популярно в email маркетинга

NewTrend, 02.03.2010 – Малкият и средният бизнес се убеждават все повече в положителните резултати, които дават видео файловете, изпращани по email, публикувани в социалните медии и персоналните съобщения, показва доклад на GetResponse.Над 80% от анкетираните планират увеличението на използваните видео файлове в имейлите през 2010г., а над 90% от търговците, които използват видео в имейлите споделят, че те им носят значително увеличение в response rate или казано с други думи – наблюдават увеличение в процента клиенти, които осъществяват заложеното от тях действие в писмото.

Повече от половината анкетирани заявяват, че видео имейлите увеличават CTR-а, а все един от трима счита, че видео файловете подобряват имиджа на марката и лоялността на клиентите. Над 20% от търговците считат, че видео писмата могат да намалят разходите за обучение. Само 4,7% от използващите email маркетинг не виждат каквато и да е полза от използването на видео поща.

„Търговците осъзнават важността на предоставянето на релевантно съдържание и съобщения, базирани на потребителското поведение и желания“, казва Саймън Грабовски, основател на GetResponse.

„Когато говорим за използването на видео в email маркетинга, става дума за добавянето на „човешкия елемент” в комуникацията чрез социалните медии.“

Други акценти от проучването са:

  • Социални медии: 113,2% увеличение в използването на връзки в съобщенията, обменяни чрез социалните медии; 109,1% увеличение в потребителите на Facebook и други „фен страници”; 88,8% увеличение на споделените файлове; 71,6% увеличение с поставените Follow us линкове в изпратените съобщения.
  • Персонализирани съобщения: 53,80% от анкетираните представители на дребния и среден бизнес заявяват, че възнамеряват да увеличат таргетираната и персонализирана комуникация през 2010 г.; 52,40% ще се опитат да подобрят своите умения в съставянето на заглавие (Titel) и повод за изпращане на писмото (Subject), така че да получат по-голяма възвращаемост на своите email маркетинг усилия.
  • Поведенческо таргетиране: Почти 75% от търговците твърдят, че поведенческото таргетиране им носи значително увеличение в имейл маркетинг ефективността. Само 2,8% не считата поведенческото таргетиране за ефективна практика.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php