Маркетинг идеи за стартъпи с нисък бюджет

МАРКЕТИНГ ИДЕИЗА СТАРТЪПИ СНИСЪК БЮДЖЕТ

Ако нямате много средства, които можете да отделите за маркетинг и реклама- не се притеснявайте. Можете да се справите достатъчно добре и с нулев бюджет. Ето как:

МАРКЕТИНГ ИДЕИЗА СТАРТЪПИ СНИСЪК БЮДЖЕТ

Публикувайте страхотно съдържание

Пишете интересни статии, публикувайте страхотни снимки, направете си електронна книга или снимайте образователни или забавни видеа. Доброто съдържание винаги генерира аудитория.

Използвайте социалните мрежи мъдро

По- добре е да имате по- малък брой профили в социалните мрежи, но да ги поддържате добре, отколкото повече профили, но без никаква активност.

Визуализирайте

Използвайте инфографики, снимки, графики, картинки, стрелки, цветове. Направете съдържанието си четимо и запомнящо се.

flyvar_02

Правете игри с награди

Тук дори няма какво да кажем- всички знаем за игрите тип „Сподели и спечели“ и колко трафик генерират те.

Уебинари

Уебинарите са много добър инструмент за безплатна онлайн реклама. Обявете уебинар на искана тема от вашите фенове, направете го страхотен и след това се наслаждавайте на резултатие. Следващия път можете дори да го направите и платен.

Имейл маркетинг

Изключително успешна стратегия е да каните вашите фенове да се регистрират за новини по имейл, като им давате добавена стойност за всяка регистрация. Това може да бъде отстъпка от цената за следващия уебинар, безплатна електронна книга, безплатен и готин темплейт за CV и каквото още ви хрумне.

Преса

Пишете добри прессъобщения за всяка новост около вашия стартъп и ги изпращайте до всички местни медии. Със сигурност поне 1 от тях ще публикува новината и ще стигнете до повече хора, благодарение на това.

Комуникирайте с вашите фенове

Покажете им, че сте хора- отговаряйте (мило) на коментари, пишете им лични съобщения с благодарности, че са харесали вашия продукт/страница/ услуга. Изпращайте им мейли с картички за празници, обръщайте с тях по имена. Бъдете интересни и най- вече истински.

flyvar_022

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php