Новите маркетинг тенденции: Плащат ни да използваме мобилните приложения

app

Странно нещо са тенденциите в дигиталния маркетинг – само преди пет години консултантите и програмистите се надпреварваха да продават мобилни приложения на клиентите си, днес същите плащат на потребителите си, за да ги използват.

app

Трендът е коментиран от индийските анализатори, които споделят, че потребителите стават все по-чувствителни на тема цена се ориентират все по-тенденциозно към онлайн пазaруването. И макар офертите и предложенията да са изключително богати, привличането на вниманието им и спечелването на лоялността им стават все по-трудни за търговците.

Airloyal предлагат решение със своето приложение Ladooo.

Потребителите на Ladooo получават различни награди като „безплатна доставка“,  „безплатно презареждане“ и редица други срещу своята онлайн активност. Сред клиентите на Airloyal вече са близо 200 рекламодателя, сред които Quikr, Flipkart, Amazon, Snapdeal, които са повече от щастливи от обратната връзка, която имат от близо 8-те милиона потребителя на Ladooo.

Когато потребителите свалят приложението, те получават първите си бонификации срещу попълването на анкета, в която споделят своите потребителски данни, навици и предпочитания – инфромация така ценна за всеки рекламодател.

Кои са най-интересните нови рекламни формати?

В свой коментар по темата, финансов директор на Web Media Group, Иво Апостолов коментира, че сред топ – тенденциите на рекламния пазар са:

  • Решението на Google да сервират видео реклами в YouTube;
  • Решението на немския Bild, с което забраняват на читателите си да имат достъп до съдържанието, ако блокират рекламите или не си плащат за услугата;
  • Рекламата в съдържанието или т.нар“native advertising“, която е и сред най-предпочитаните варианти за продуктово позициониране на Newtrend Media

Очаква се делът на мобилната реклама да продължава да расте – най-висок ръст ще имат разбира се Google и Facebook. Официалнни данни за обема им в България все още няма.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php