23% ръст на активните акаунти в социалните мрежи и още статистики

fd

В началото на всяка година We Are Social представя доклад с подробни статистики за дигиталния свят и това какво се случва в него. Агенцията не изневери на традицията и представи тазгодишния си доклад – 376 страници с интерактивни статистики, графики и таблици. Ако сте търсили място, където да намерите най-актуалните обобщаващи данни за дигиталния свят, това е вашето проучване. В него участват 30 държави от целия свят, като има включени и индивидуални обобщения за всяка от държавите.

fd

Към момента населението на Земята наброява 7,21 млрд. души, от които 3,01 млрд. са активни Интернет потребители (ръст с 21% за последните 12 месеца). 2,078 млрд. са активните акаунти в социалните мрежи (ръст с 12%), а уникалните потребители с мобилни устройства са 3,649 млрд. (ръстът тук е 5% за последните 12 месеца). Най-голямо впечатление прави ръстът при употребата на социалните мрежи от мобилни устройства – 23% за период от 1 година. Ако този темп продължи, се очаква до края на 2016 година, мобилни да бъдат над 50% от Интернет потребителите.

dw

Най-висок процент активни потребители на социалните мрежи има в Сингапур – 66%, а най-нисък в Нигерия – 7%. Средно в световен мащаб цифрата е 29%. Facebook е категоричен лидер при социалните мрежи. В Аржентина и Филипините потребители прекарват средно 4,3 часа на ден в социалните мрежи, а в Япония – едва 0,7 часа.

Държавите от Източна Азия имат категорично предимство що се отнася до употребата на Интернет и социални мрежи от мобилни устройства – 561 млн. За още интересни статистики, разгледайте доклада от We Are Social и споделете в коментарите кое ви изненада?

jij

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php