12 оригинални предавания на Spotify ще разказват историята на музиката

Феновете на музикалната компания със сигурност си спомнят как в началото на май Spotify обяви, че до няколко месеца ще пусне в платформата си 12 оригинални видео предавания.

Spotify_has_released_its_first-7e021d2b6fc156f5ba780510097989c3

Днес компанията публикува в платформата си първото оригинално предаване, наречено „Да разнищим.“ (Deconstructing). Първият епизод е с продължителност от около 2 минути, в които историята на елeктронната музика бива разказана през илюстрациите на анимирано видео.

От Spotify споделиха, че чрез предстоящите видеа, компанията се старае да разкаже на потребителите си как политиката и обществото са оформили музиката, която обичаме. Основната цел на технологичния гигант е чрез иновативната си кампания да привлече нови клиенти, а обичайните ползватели на приложението да прекарват повече време в него.

През следващите няколко месеца се очаква още оригинални предавания да стартират своята дейност. Ето и какво ще представляват те:

  • „Час Пик“ (Rush Hour) – Двама хип-хоп изпълнителя (една легенда и една новоизгряваща звезда) се качват в микробус по време на разгара на час пик-а в Лос Анджелис. Карайки до неизвестно място, тяхната цел е да излязат от колата с напълно готов ремикс на едно от техните най-известни парчета. След като това бъде направено, те трябва да стигнат до паркинг в центъра на града и да изпълнят новата си колаборация пред многобройна публика от техни фенове.
  • „Забележителност“(Landmark) – Всеки епизод съживява важни моменти от историята на различни музикални движения, благодарение на ексклузивни интервюта, архивни кадри, както и на уникални мултимедийни елементи. Всяка сцена е планувано да бъде придружена от тематичен музикален подкаст.
  • „Нарисувано & Записано“ (Drawn & Recorded) – С участието на носителят наОскар T-Bone Burnett в ролята си на разказвач и зашеметяваща анимация от Drew Christie, всеки епизод разказва една забележителна случка от историята на музиката.
  • „Животът накратко“ (Life in Short)– Антологични серии, празнуващи живота на най-енигматичните артисти в музиката. Всеки сезон ще се състои от 24 епизода по 2 минути, обхващащи живота на един единствен изпълнител. Епизодите ще представляват гама от смешни да вдъхновяващи, и дори мрачни истории. Всеки епизод е плануван да не бъде обвързан със следващия, но ако се гледат наведнъж ще представляват уникален поглед върху темата.
  • „Търгуване с плейлисти“ (Trading Playlists) – Две знаменитости ще си разменят Spotify плейлисти за един ден, за да преживеят процеса по откриване на нова музика по различен начин. Да научат малко повече един за друг и да подчертаят всички начини, чрез които музиката свърза идентичността и културата.
  • „Сингли“(Singles) – Заснето в чисто новото музикално студио на Spotify в Ню Йорк, тези серии ще дадат възможност на зрителите да се докоснат до всеки един детайл по процеса на записване на нова музика. Известни артисти ще презаписват най-известните си хитове в различен, по-интимен и личен вариант.
  • „Рими и Престъпления“ (Rhymes & Misdemeanors ) – Във всеки епизод от тази истинска серия престъпления, прословути престъпление от света на музиката ще бъдат разгледани. Зрителите ще получат достъп до информация, разкриваща цялата история на това как някои от най-големите и най-обещаващите музикални артисти са тръгнали по грешния път.
  • „Ultimate / Ultimate“ – Комедийни серии, създадени от носителя на Оскар Тим Робинс, представляващи пародия на документален филм за група от хора, които се състезават в конкурс да се превърнат в следващата голяма звезда на електро

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php