Headspace- новото лице на медитацията

meditation-1280x800

Медитацията променя животи. Тя помага при високи нива на стрес, прави ни по- продуктивни, подобрява съня ни, дава по- добър фокус и отключва креативността. Не напразно в последните години все повече хора залитат по източните течения и се учат да правят йога и да медитират. Медитацията обаче все още изглежда като мисията невъзможна за хората, които прекарват по- голямата част от времето си в офиса.

meditation-1280x800

Екипът на Headspace знае това. Идеята идва от един от основателите на Headspace- Анди Пудикомб заминава на духовно пътешествие на 22 години, когато открива медитацията и става будистки монах, след което се завръща във Великобритания с една единствена цел- да направи медитацията по- достъпна за максимален брой хора.

Вече на 41 г. Анди и колегата му- Ричард Пиърсън създават Headspace с идеята да покажат тънкостите на медитацията на всички. Те определят Headspace идеята си  като „ фитнес за ума“ и създават приложение за мобилни телефони и уеб сайт, които имат ясната цел да отключат потенциала на човешкото съзнание. Приложението подканва за неговото безплатно използване всеки ден по 10 мин. за 10 дни и обещава, че в края на тези дни ще сте създали един нов и здравословен навик.The New York Times сравняват постиженията на Анди в медитацията с тези на Джейми Оливър в готварството, а Wired признават, че „Headspace предизвиква културна промяна в начина, по който мислим и говорим за медитацията.“

howitworks

Ако и вие сте като мен и знаете за ползите на медитацията, познавате хора, които я практикуват и сте видели положителната промяна в тях, но все още не се престрашавате да опитате- Headspace е вашето приложение.Headspace e може би един от пионерите на модерния работен свят, но това е само началото. В следващите години ще станем свидетели на още много симбиози между технологиите и духовния свят и това определено ни харесва!

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php