Новата услуга на Waze намалява трафика около големи събития

mte-device-4

GPS приложението на Google Waze представи най-новата си идея за подпомагане на потребителите си при наличие на задръстване, поради затворени пътища в близост до големи събития като концерти и фестивали.

Основана в Израел през 2007 г., Waze има изградена солидна репутация за начина, по който позволява на потребителите си да споделят данни за трафика в реално време. Този начин на комуникация, привлича вниманието на Google и през 2013-та технологичния гигант придобива приложението за повече от 1 милиард долара. Днес, Waze все още съществува като самостоятелен продукт отделно от Google Maps и повече от 50 милиона потребители месечно използват услугите му.

mte-device-4

Компанията стартира своята Waze Global Event Partner Program, която ще даде възможност на на организатори на събития и собственици на отворени пространства да споделят информация за затворени пътища, предварително или в реално време, така че потребителите на приложението да избегнат тези маршрути и да ограничат времето, което прекарват в движение. В допълнение към генерирането на информация за пътно затваряне, организаторите могат също да предават информация за актуални свободни паркоместа, отворени специално за събитието.

Още преди официалното представяне на новата услуга, компанията засилено е започнала работа с над 20 партньора), които ще работят с Wazе за управление на трафика около силно населени събития.

От компанията споделиха, че участието в програмата е безплатно за организатори на събития от всякакъв размер, но приеma се основава на качеството на мрежата на Waze в населеното местно, както и ангажимента от организаторите да привлекат клиентите си към използване на приложението.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php