WhatsApp за десктоп е вече тук

whatsapp

Ако сте потребител на приложението за съобщения WhatsApp, вероятно сте очаквали този момент. Най-после ще видим приложението и на десктоп. Новината бе обявена в блога на WhatsApp, заедно с инструкции как да инсталирате десктоп версията.

whatsapp

Десктоп версията е под формата на уеб клиент и най-добре работи с Google Chrome. За да се впишете в десктоп версията, първо се уверете, че разполагате с последната версия на приложението. След това снимате QR кода от този адрес през WhatsApp приложението на смартфона си. Вероятно се досещате, че тъй като вписването в приложението от мобилно устройство става единствено чрез телефонен номер и SMS верификации, за десктоп версията бе необходимо намирането на алтернативен начин.

След като сканирате кода в самото приложение, сте готови да водите разговори от вашето десктоп устройство. Важно е да знаете, че за да работи уеб клиентът, смартфонът ви трябва да остане свързан с Интернет.

„Надяваме се уеб клиентът да бъде полезен в ежедневието ви,“ се казва в блог публикацията.

Към момента услугата работи с Android, Windows Phone и BlackBerry. Потребителите на iOS засега не могат да се възползват от уеб клиента „заради ограничения на платформата на Apple.

Какви са първите ви впечатления? Смятате ли, че уеб версията ще ви бъде полезна? Споделете в коментарите.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php