Бойко Борисов награди Бианор

NewTrend, 01.03.2010 – Българската компания Бианор беше отличена за най-иновативното предприятие на 2009 годината, по време на Шестия национален иновационен форум, който се проведе на 1 март 2010 година в хотел Шератон в София.Наградата беше връчена от министър-председателя на Република България господин Бойко Борисов.

Бианор спечели отличието за иновативност за своето мобилно приложение iMediaShare, което едва два месеца след появата си в Apple App Store се превърна в най-предпочитаното приложение и беше предпочетено от на 200 000 потребителя.

iMediaShare използва технология, която позволява споделянето на мултимейно съдържание да се осъществява лесно и бързо през мобилния телефон или уеб базирани социални мрежи като Facebook, Flickr и Picasa.

Чрез iMediaShare потребителят може да гледа директно на екрана на домашния си телевизор снимки или видео, които се намират на мобилното устройство или в интернет без за тов ада са му нужни допълнителни кабели, компютри или софтуер, за да бъде осъществена връзката. Конкурсът за иновативно предпиятие е съвместна инициатива на Фондация „Приложни изследвания и комуникации, Enterprise Europe Network – България, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Мисия на Световната банка в България и Център за иновации на БАН.

Форумът беше открит от председателя на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ господин Огнян Шентов. Приветствие към форума отправиха господин Флориан Фихтъл – постоянен представител на Световната банка в България и премиерът Бойко Борисов.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php