Мобилните потребители на Facebook надхвърлят половин млрд.

facebook-mobile

Най-голямата социална мрежа представи поредния си доклад, от който виждаме, че броят на потребителите, използващи Facebook само от мобилно устройство продължава да расте. Цифрата за последното тримесечие на 2014 година надхвърля половин милиард – 526 млн. мобилни потребители.

facebook-mobile

Забележителен е ръстът, който наблюдаваме спрямо същия период за 2013 година, потребителите от мобилни устройства са се увеличили с близо 78% – от 296 на 526 млн. За третото тримесечие на 2014 година броят им е бил 456 млн., като тук увеличението е със 70 млн. Към момента, месечно активните потребители на Facebook, независимо от устройството, са 1,39 млрд. души. От тях, въпросните 526 млн. само мобилни потребители се равняват на приблизително 38%, с тенденция броят им да расте. 745 млн. дневно са потребителите на мобилното приложение на Facebook, като в тази статистика се включват и тези, които използват Facebook паралелно и от десктоп, 1,19 млрд. пък са месечно активните потребители от мобайл и десктоп.     

Рекламодателите също се преориентират към мобайл и 69% от рекламните приходи на социалната мрежа идват от мобилните устройства. Общите рекламни приходи са на стойност 3,59 млрд.долара и близо 2,5 млрд. от тях, Facebook дължи на мобайл.

facebook-mobile-only

След толкова много цифри, изводът е един и това е, че бъдещето е в мобилните устройства. Потребителите стават все по-мобилни и е време бизнесът да го направи. При Facebook нещата се получават повече от добре.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php