Google придобиха облачната технология за редактиране на снимки Picknik

picnik-logo

NewTrend.bg, 02.03.2010г. – Google обяви официално днес, че е придобил Picnik, платформа за редактиране на снимки, базирана на „облачна” технология.

Фирмата има около 20 наети служители.

„Google обработва милиони байтове информация всеки ден, за техният международен екип и инфраструктура са най-доброто, което можехме да желаем за нашата технология. Обединявайки усилията си с Google и предвид професионализма, с който работят те, Picknik ще достигне до много повече хора от когато и да е било преди, позволявайки им да се наслаждават на още по-добри снимки”, казват Picknik в своето прессъобщение.

Какви са характеристиките и услугите, които Picnik предлагат:

  • Редактиране на снимките само с едно кликване
  • Възможност за финна настройка на цветовете
  • Crop, промяна размера и профила на снимката (landscape, portrait) в реално време,
  • Промяна на тоновете и добавяне на специални ефекти
  • Работи Mac, Windows и Linux
  • Не е необходимо софтуерът да бъде изтеглен или инсталиран на компютъра
  • Базовата версия на Picnik е безплатна, но има и платена версия, която предлага и допълнителни функции за 24,95 долара годишно.

„Няма да обявяваме каквито и да е значими промени в Picnik към днешна дата, въпреки че работим усърдно върху интеграцията на платформата и създаването на нови нейни функции“, каза директорът „Управление на продукти“ на Google –  Брайън Акс. „Бихме искали да продължим да работим с всички досегашни партньори на Picnik, така че потребителите да продължат да добавят своите снимки и да ги споделят в различните интернет сайтове и социални мрежи.“

Сред партньорите на Picknik е и социалната мрежа за фотографи – Flickr, собственост на Yahoo!.

„Изключително впечатлени сме от професионализма на екипа на Picnik и продукта, който те са създали и сме искрено развълнувани да ги посрещнем в семейството на Google“, казва Акс. „Желанието ни е да работим в тясно сътрудничество с тях с цел подобряване на услугата за редактиране на снимки в интернет. Същевременно ще се стараем да насърчим използването на Picnik, албумите на  Picasa, Flickr или Facebook и редактирането на снимки чрез „облачните” технологии!“

Не се споменават данни за размера на сделката.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php