Slack с нова придобивка, ще се конкурира с Google Docs

140528_FAIL_StewartButterfield.jpg.CROP.promo-mediumlarge

Стартъпът за споделяне на работно място Slack направи първата си придобивка – Spaces, и даде заявка да се превърне в конкурент на гигантите Google и Microsoft.

140528_FAIL_StewartButterfield.jpg.CROP.promo-mediumlarge 

Екипът на Spaces се състои от двама души и е воден от Саймън Вал, който е „сериен предприемач“, според Стюарт Бътерфийлд, съосновател на Slack (и на Flickr). Условията по придобиването не са обявени.

Spaces е основана преди година от Саймън Вал и Ханс Ларсен, бивш инженер в Google. Софтуерът има за цел да позволи едновременно редактиране на документи от хора, които се намират на различни места. Редактирането става в реално време и всеки от сътрудниците вижда какво се случва. На по-късен етап, технологията ще бъде интегрирана в Slack.

Потребителите на Slack, които използват платформата ежедневно наброяват над 200 000, като за последните 11 седмици са се удвоили. Преките конкуренти на Slack са Google Docs or Microsoft Office 365, но изглежда, че стартъпът има стратегия.

„Опитваме се да улесним, доколкото е възможно потребителите да събират на едно място независими дигитални данни заедно,“ казва Бътерфийлд.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php