Facebook Live: телевизионната камера в джоба ни

Facebook-Live-Video-hero-640x358

Иновациите в платформата на Facebook не спират да ни изненадват през тази седмица. Първо представянето на платформа за изкуствен интелект, помагаща на слепите да виждат публикуваните снимки в социалната мрежа, а днес чисто нов начин да творим, споделяме и откриваме света на „живото“ видео.

„Live е като телевизионна камера в джоба ни. Всеки, който има телефон притежава силата да излъчва към всеки друг по света. Когато си взаимодействат с жива връзка, хората се чувстват свързани по по-личен начин. Това е голяма промяна в начина ни на общуване, която ще създаде нови възможности за събиране на хората.“ сподели Марк Зукерберг през личния си профил във Facebook.

Facebook-Live-Video-hero-640x358

Facebook Live ни дава възможност да споделяме случващото се около нас с хората, които обичаме, използвайки само телефоните си. Приложението работи на принципа на живата връзка, а неговите инструменти включват начини за персонално излъчване на видеото като например конкретна чат група, човек или създадено събитие. Освен това можем да разкрасяваме видеата си с емотиконите за реакция „Love”, “Angry”, “Sad”, “Haha”, “Wow”, както и с пет различни филтри и възможност за рисуване върху образа.

Хората, които ще използват приложението през компютрите си ще могат да се радват и на още една негова функция „Facebook Live Maps”, с която да проучват къде в 60 страни по света се излъчват публични предавания на живо. Това е един своеобразен прозорец към света, даващ възможност да разбираш какво се случва в настоящия момент. От компанията ни уверяват, че през следващите седмици ще добавят нови и още по-интересни функции, които да подобрят още повече преживяването, които ние можем само нетърпеливо да очакваме.

 

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php