Facebook ще използва повече лични данни на потребителите за „по-подходящи“ реклами

facebook

Facebook ще започне да използва повече лични данни на потребителите с цел показване на „по-подходящи” реклами. В същото време социалната мрежа ще добави опция, с която ще предостави по-голям контрол върху рекламите, които потребителите виждат в новинарския си поток (News Feed).

facebooooooook

В момента рекламите, които излизат в новинарския поток на потребителите, са базирани на дейността им единствено в социалната мрежа, но това скоро ще се промени. Наскоро стана ясно, че Facebook ще използва информацията от посетени уеб сайтове и приложения. Това означава, че ако потребителят търси в Интернет информация относно покупка на автомобил например, във Facebook ще се появи реклама, свързана с това търсене.

В същото време потребителите ще имат и по-голям контрол върху рекламите, Facebook ще добави нов инструмент, който ще позволява на потребителите да избират кои реклами да се появяват.

Например за реклама, която потребителят смята за неподходяща или просто не харесва, ще има възможност да избере опцията “Why am I seeing this ad?” (Защо виждам тази реклама?). Линкът отвежда директно към информация, която обяснява защо Facebook е подбрал точно тази реклама. Ако потребителят прецени, ще може да промени данните, като по този начин ще се появяват само определен тип реклами, съобразени с интересите и нуждите му.

Скоро опцията ще бъде достъпна за потребителите в САЩ, а в следващите месеци и за всички останали.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php